Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Synchronizacja dwoch baz
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
sergi
Witam,

Mam taki jeden problem, pracuje w domu na jednej bazie danych, dodaje rekordy, uaktualniam ja etc...
a druga taka sama bazę mam w pracy na serwerze .......... i teraz pytanie.....
Jak zsynchronizować ze sobą te 2 bazy questionmark.gif
Nie chodzi mi o to ze zrobie sobie kopie bazy w domu i ja wgram w pracy od nowa, ( zajmuje dużo ) a jedynie te zmodyfikowane/dodane rekordy.

Pozdrawiam
sniezny_wilk
Nie masz internetu w domu ? Jeśli masz to łącz się tylko z jedną bazą, tą w pracy na serwerze i na niej operuj.
sergi
no wlasnie to jest troche bardziej skomplikowane :/

moge sie polaczyc z ta baza ale tylko na chwile, i wtedy moge wrzucic nowe dane.........ale pracowac na niej nie moge :/
sniezny_wilk
Cytat(sergi @ 12.06.2008, 15:51:07 ) *
no wlasnie to jest troche bardziej skomplikowane :/

moge sie polaczyc z ta baza ale tylko na chwile, i wtedy moge wrzucic nowe dane.........ale pracowac na niej nie moge :/

A to dlaczego ?
intol
Poszukaj może o "tworzeniu przyrostowej kopii zapasowej bazy danych".
prond
Jeżeli pracujesz na MySQL to najwygodniej bedzie tobie wlaczyc binloga - w pliku konfiguracyjnym musi byc linijka:
log_bin = /var/log/mysql/mysql-bin.log
Teraz mozesz czytac te binlogi (polecenie mysqlbinlog) - zawieraja one wszystkie operacje dokonujace zmian w bazie danych.
sergi
Juz sobie poradzilem Panowie smile.gif

Napisalem skrypcik ktory mi generuje kod sql tylko tych rekordow ktore edytowalem i tych ktore nowo dodalem.

Dzieki za wszytkie sugestie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.