<?php $liczba = $ustawienia['stron_comment_art_news']; $query7 = ('select id from komentarze where id_news='.(int)$_GET['id'].' and autor_news="'.mysql_real_escape_string($_GET ['autor']).'"'); $query2 = ('select * from komentarze where id_news='.(int)$_GET['id'].' and autor_news="'.mysql_real_escape_string($_GET ['autor']).'" order by id desc limit '.$strona*$liczba.','.$liczba.''); $komentarz = $dane['tresc']; $zap = ('select lvl,vip from users where login = "'.$dane['autor'].'"'); ?>
Tak kod nie wyglada to tylko urywki kod php usunolem

MAm tabele komentarze z kolumnami:
id_news
autor_news
id
autor
tresc
data
I teraz tam sa 3 zapytania zeby wyciagnac ile jest rekordow zeby zrobic stronnicowanie potem wyciagnac dane z tabeli z limitem i w petli while() mam zapytanuie zeby pokolorowac kazdemu user'ow jego nick ktory zalezy od lvl w bazie i mam pytanie czy mozna ten kod np napisac za pomoca 1 lub max 2 zapytan np pierwsze 2 zapytania wsadzic razem
Jesli tak to prosze o nie pisania mi zapytan tylko odpowiedziec jaka skladnie sql mam uzyc sprobuje sam napisac bardzio by soe takie cos przydalo
EDIT:
chodzi mi bardziej o polaczenie 1 i 2 zapytania bo z 3 nie mozna nic zrobic musi byc w petli