Jak w temacie, nie chce wynajdywać koła od nowa wiec prosze was o rade. W jaki sposob najefektywniej projektowac nawigacje na stronie. Totalnie nie wiem jaka koncepcje wybrac.
Jak narazie jedyne co mi przychodzi do glowy to switch lub nawigacja za pomoca plikow.
Siedzicie w temacie znacznie dluzej odemnie pewnie znacie wiele schematow czy modelow postepowania w tym przypadku.
cechy:
- rozwiazanie ma byc otwarte na zwiekszajaca sie liczbe linkow
- jezeli ma byc oparte o switch to chcialbym aby linki mialy postac "index.php?p=1" tzn jednoliterowa zmienna i wartosc wyrazona w liczbach.
- strona bedzie obslugiwac szablony wyswietlania tresci. Moga sie one powtarzac.
- info o linkach mam przetrzymywane w bazie id,name,url. ID odpowiada za kolejnosc wyswietlania linkow, NAME to poprostu nazwa linka, np: strona glowna czy oferta. URL to wartosc ktora byla by przypozadkowywana jakiejs zmiennej np te nieszczesne "?p=1"
- do tego wszystkiego dochodza jeszcze linki do konkretnych newsow, do ich edycji itp
Jezeli temat byl walkowany to sory. Szukalem ale pewnie pod zlymi haslami. W takim wypadku poprosze o linka albo chociaz o wskazowki pod jakim haslem moge jakies informacje znalesc.
------------------
cos czuje ze sie zakalapuckalem