Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Zobaczenie źródła ztrony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zmorcia
Witam, mam kolejny problem chcę zobaczyć źródło strony ale nie przez przeglądarkę, tylko w kodzie php i chce aby to źródło było wyświetlane na mojej stronie.
nospor
np. tak:
http://pl2.php.net/manual/pl/function.fopen.php
fopen chyba umiesz obsluzyc?
Zmorcia
Mam taki tekst: Resource id #3
sniezny_wilk
Cytat(Zmorcia @ 23.06.2008, 06:53:47 ) *
Mam taki tekst: Resource id #3

a może lepiej Tobie będzie skorzystać z file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?
nospor
ale zobacz w linku co ci podalem co zwraca fopen, a potem w tym samym linku doczytaj jak to wykorzystac....
na glupie posty w tym temacie: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=96...mp;#entry485063 to miales sily (juz skasowany) ale zeby manuala doczytac...

@sniezny_wilk pewnie ze lepiej, ale po pewnym poscie w pewnym temacie nie chcialem by mial tak latwo winksmiley.jpg
Zmorcia
Ja nie chce wyśiwetlić całej strony!! bo do tego jest file_get_contents

tylko chce zobaczyc jej źródło exclamation.gif

Już sorbie poradziłem exclamation.gif
sniezny_wilk
Cytat(Zmorcia @ 23.06.2008, 07:01:29 ) *
Ja nie chce wyśiwetlić całej strony!! bo do tego jest file_get_contents

tylko chce zobaczyc jej źródło exclamation.gif

To sobie zobacz, co zwraca file_get_contents. Zapisz sobie to co zwraca do pliku i będziesz miał. Możesz sobie zrobić np. textarea w html'u i tam wrzucać to co podaje Tobie file_get_contents i gotowe. I nie krzycz na forum.

EDIT:
@nospor - rzeczywiście. Lepiej, żeby nie było tak łatwo, bo widać niektórzy się irytują nawet jak prawie gotowce dostają.

EDIT2:
A ten "pomógł" x2 to po co mi winksmiley.jpg Poproszę o redukcję.
Zmorcia
Właśnie tak zrobiłęm, dzięki
nospor
Cytat
Ja nie chce wyśiwetlić całej strony!!

Cytat
i chce aby to źródło było wyświetlane na mojej stronie.

blinksmiley.gif

Bo jak dasz: echo $zrodlostrony; to zobaczysz strone bo kod html zostanie wykonany
musisz dac:
  1. <?php
  2. echo '<specjalnyznacznik>';
  3. echo $zrodlostrony;
  4. echo '</specjalnyznacznik>';
  5. ?>

i zobaczysz zrodlo.
Ale zapomnialem jaki to byl ten specjalnyznacznik (skleroza nie boli winksmiley.jpg )

edit:
@sniezny_wilk niedosc ze sie irytuje to jeszcze pomogl nie dadza :/ No nic, jakos do tego przywyklem (jak sie nie podadza gotowca to w 80% przypadkach okazujesz sie tym zlym...)

edit down: laskawco ty moj biggrin.gif winksmiley.jpg
a na powaznie - mi tam na pomogl nie zalezy. ale czasami jak widze taką niesprawidliwosc to niemoge milczec

edit: o juz se przypomnialem. ten specjalnyznacznik to <pre>
sniezny_wilk
Cytat(nospor @ 23.06.2008, 07:08:32 ) *
@sniezny_wilk niedosc ze sie irytuje to jeszcze pomogl nie dadza :/ No nic, jakos do tego przywyklem

To ja poproszę o redukcję jednego "pomógł" ode mnie i przelanie na konto @nospor'a smile.gif

--edit by cysiaczek
Proszę podać kod numer 28 ze swojej karty kodów i potwierdzić wybór. snitch.gif

EDIT:
280564, potwierdzam przelew smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.