Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z uprawniiniami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
woytecek
Witam.
Mam problem z atrybutami plików na serwerze a mianowicie nie mogę zmienić atrybutów plików wewnątrz katalogu, próbowałem już chmod jak i próbowałem zmienić właściciela pliku. Atrybuty katalogu w którym znajdują się pliki mogę zmieniać bez problemu, plików także nie mogę ściągnąć z serwera, są to pliki .jpg próbując je wyświetlić otrzymuję błąd 403 forbidden więc pomyślałem że to problem uprawnień i tak jest tylko że nie mogę ich zmienić. Jeśli ktoś ma pojęcie co z tym zrobić to z góry dziękuję za odpowiedź.
Lejto
sprawdź .htaccess może tam coś nie gra
bim2
A jak wgrywałeś te pliki? Przez serwer, ftp czy co? :]
woytecek
Pliki były kiedyś wgrywane przez ftp a ostatnio przez stworzony przeze mnie formularz do ładowania pliku na serwer, problem w tym że pewnego dnia przestały się wyświetlać i okazało się że to uprawnienia których nie mogę zmienić

Cytat(Lejto @ 27.06.2008, 21:16:30 ) *
sprawdź .htaccess może tam coś nie gra

A czy mógłbyś mi powiedzieć jak się dostać do .htaccess bo szczerze to nie wiem jak się dostać do tego, serwis jest umieszczony na darmowym hostingu. Z góry dziękuję
bim2
Czy przy wgrywaniu plików na serwer move_uploaded() (jakoś tak funkcja leciała haha.gif) zmieniałeś od razu chmody() ?
Kildyt
Z własnego doświadczenia wiem, że na niektórych serwerach nie można zmienić uprawnień, ale mogę się mylić. Kiedyś chciałem zmienić chmody na 777 przez program ftp i nic z tego nie wyszło.
bim2
Bo pewnie serwer miał do nich uprawnienia. Jak tam straciłem kiedyś praę pliczków, bo wgrywane były przez formularz, a później serwer siadł i dupa. Nie dało się ich odzyskać z poziomu ftp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.