Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SMF] Problem z kodem przy rejestracji
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
MFIPETER
Otóż, założyłem forum SMF 1.1.5 na Webmasters. Niby wszystko dobrze, spolszczenie zainstalowałem, ale przy rejestracji nie pokazuje kodu (a jest włączone). Nie wiem czy to wina serwera boo.pl czy skryptu. Wie ktoś o co może chodzić ?

(Jakby ktoś nie wiedział to teraz wyłączyłem tę opcję)
Diablico14
Niestety. Jak zakładasz forum na jakis stronach szablonach to juz ich wina że cos nie działa spróbuj założyć własne forum i pisać kod od początku do końca wtedy będziemy mogli ci jakoś pomóc. Jak się nauczyć ? Poczytaj różne poradniki ksiązki i tyle tam jest wszystko opisane.
sowiq
offtopic

Cytat(Diablico14 @ 25.02.2009, 21:07:11 ) *
Jak zakładasz forum na jakis stronach szablonach to juz ich wina że cos nie działa spróbuj założyć własne forum i pisać kod od początku do końca wtedy będziemy mogli ci jakoś pomóc.
Szczęka mi opadła blinksmiley.gif Skoro nie umiesz pomóc, to nie udzielaj się. A jeżeli umiesz napisać tak skomplikowane, bezpieczne i wydajne forum jak np. forum.php.pl, a do tego nie szkoda Ci czasu na robienie tego, to gratuluję. Ja wolałbym ściągnąć i zainstalować gotowy i przetestowany przez długi okres i wielu użytkowników skrypt.

/offtopic
batman
Cytat(Diablico14 @ 25.02.2009, 21:07:11 ) *
Niestety. Jak zakładasz forum na jakis stronach szablonach to juz ich wina że cos nie działa spróbuj założyć własne forum i pisać kod od początku do końca wtedy będziemy mogli ci jakoś pomóc. Jak się nauczyć ? Poczytaj różne poradniki ksiązki i tyle tam jest wszystko opisane.

Jeśli nie wiesz co napisać, to nic nie pisz.

Koniec OT. Każdy kolejny post nie na temat będzie stosownie nagradzany.
R&R
Witam! smile.gif

Ja postaram się odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ wiem na 100%, że rozwiązanie isnieje! Wierzę również że @MFIPETER pisał prawdę i problem ten nie dotyczy hostingów, choć potrafi mieć to ogromny wpływ, ale w takim samym stopniu dotyczy to innych skryptów for/cms itp..

Zajmuję się tym skryptem hobbystycznie i naprawdę wiem o nim więcej niż osoby które do tej pory poznałem!

Problemem, jest dosłownie tłumacz/lama, który zakodował pliki UTF-8 z BOM.. Efekt? nie wyświetla się token - capcha, o której tu mowa, ponadto można zauważyć 3 pokrzaczone znaczki w górnym lewym rogu, i to jest znak, że któryś z plików językowych, w kodowaniu UTF, jest zakodowany z BOM!
Np. wchodzimy do profilu i widzimy te 3 znaczki w lewym górnym rogu przeglądarki, to znaczy, że f*kup jest plik - Profile.polish.php.
Należy wtedy wyedytować taki plik, np. Notepad++ i wybrać kodowanie UTF-8 bez BOM! Zapisać i wgrać na server.

W tym wypadku, był to plik - Login.polish.php

Mam nadzieję, że tre informacje pomogą innym nieszczęśnikom...

To bardzo dobry skrypt i z darmowych jest jak dla mnie zdecydowanie more frendly fo users niż np. phpBB3, no i jest mniej dziurawy..

Pozdrawiam smile.gif
rr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.