Przejdę do rzeczy, mój skrypt:
<?php //LOKALIZACJA PLIKU DO ZAPISU $plik='dane.txt'; if($_POST['imie']!='' && $_POST['tresc']!=''){ //ZMIENNA WYSWIETLA DANE $dane='Imi?: '.$_POST['imie'].'<br />Tre??: '.$_POST['tresc'].'<br /><hr />'; $dane.=$zczytaj; } ?> <form name="formularz" method="post" action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>"> Twój nick:<br /> <input type="text" name="imie" MAXLENGTH="20"><br /> Tre?? wiadomo?ci:<br /> <input type="text" name="tresc" MAXLENGTH="50"><br /> <br /> <input type="submit" name="submit" value="Dodaj komentarz"> <input type="reset" name="reset" value="Wyczyś?"> </form> <?=$zczytaj?>
gdzieś w internecie znalazłem, ALE po kliknięciu Dodaj komentarz wyskakuje komunikat, że jest jakiś błąd w 27 linijce w tym wypadku jest to ta zacna częśc: header('Location:'.$_SERVER['PHP_SELF']);
Czytałem, że w zależności od wersji php działa $_SERVER albo $HTTP_SERVER_VARS jednak ani jedno ani drugie nie daje skutku.
CO DZIWNE I WAŻNE (tak mi się wydaje:P) po kliknięciu dodaj komentarz w obydwu tych przypadkach, skutek jest ten sam: wyskakuje komunikat o błędzie w 27 linii, ALE komentarz zapisał się. Wystarczy odświeżyć stronę i komentarz jest.
Pozdrawiam i proszę o pomoc