Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy moduł ==> PHP+APACHE
Forum PHP.pl > Forum > PHP
polok
Dałem temat tutaj chociaż po częsci jest związany z PHP jak i z serwerami www wstydnis.gif mam pytanie. Chcę wyświetlić nazwę aktualnie zalogowanego użytkownika w systemie windows (tworzę program do do obsługi Active Directory poprzez PHP). Aby wyświetlić porządaną danę potrzebuję skorzystać z $_SERVER["REMOTE_USER"] która wymaga modułu który znajduje się na stronie http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=162518 Mam zainstalowany apache+php. Teraz pytanie, gdzie mam powrzucać te pliki ze ściągniątego modułu aby działało prawidłowo?? jest tam także folder DOC w którym użyto whoami, co muszę zrobić (gdzie pozgrywać i co) abym mógł z tego korzystać??
Pozdrawiam
Mateusz guitar.gif Dzięki

p.s Z tego co się orientuje problem ten jest bardzo często opisywany na polskich jak i anglojęzycznych stronach jednak nigdzie nie ma konkretnego opisu.
dadexix
wrzuć do C:\windows, katalogu z modułami apache, ogólnie możesz wszędzie powrzucać gdzie uważasz za słuszne, jeśli chodzi o dodatki/moduły/rozszeżenia w windows to ten system ma to do siebie ze nigdy nie wiadomo gdzie będzie szukać pliku mudułu - może w katalogu systemu może w katalogu aplikacji...
Tylko pamiętaj by włączyć moduł w konfiguracji:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.