Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL] funkcja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
shoes
historyjka:

mam 5 pol numerowanych autonatycznie od 0-4 w bazie danych , usunalem 1 krotke , dodalem kolejna, mam teraz pola o numerach 0,2,3,4,5 , jak zrobic zeby za kazdym razem jak usune lub dopisze numeracja ktorek byla odpowiednia, czyli bez luk?questionmark.gif

dzieki za rozwiazania biggrin.gif
nospor
Cytat
thx for solutions:D

В старые времена могучий Байкал был веселым и добрым, крепко любил он свою единственную дочь Ангару. Красивее ее не было на земле. Днем она светла – светлее неба, ночью темна - темнее тучи. И кто бы не ехал мимо Ангары, все любовались ею, все славили ее. Даже перелетные птицы: гуси, лебеди, журавли – спускались низко, но на воду Ангары садились редко.

smile.gif
kaem
hehe biggrin.gif

Sprawdź polecenie auto_increment:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/exa...-increment.html
shoes
nie dowiedzialem sie nic, wolalbym cos bardziej "na tacy":D
wiem ze jest auto_increment, ale wlasnie po uzyciu tej opcji wychodza pozniej takie luki
Pride
Cytat(nospor @ 16.07.2008, 16:33:59 ) *
В старые времена могучий Байкал был веселым и добрым, крепко любил он свою единственную дочь Ангару. Красивее ее не было на земле. Днем она светла – светлее неба, ночью темна - темнее тучи. И кто бы не ехал мимо Ангары, все любовались ею, все славили ее. Даже перелетные птицы: гуси, лебеди, журавли – спускались низко, но на воду Ангары садились редко.

smile.gif

W starych bohaterów Baykal dzień był pogodny i dobry, silny, kochał ją tylko jego córka Angara. Piękne nie było na ziemi. Dzień jej światło - jasne niebo, ciemna noc - ciemne chmury. A którzy nie został jazdy: Angara, podziwiać jej wszystkie, wszystkie jej chwały. Nawet wędrownych ptaków: gęsi, łabędzie, żurawie - Down niskie, ale rzadko Angara dostał wody.
blinksmiley.gif

Cytat(shoes @ 16.07.2008, 16:39:53 ) *
nie dowiedzialem sie nic, wolalbym cos bardziej "na tacy":D
wiem ze jest auto_increment, ale wlasnie po uzyciu tej opcji wychodza pozniej takie luki

1. ALTER TABLE tabla AUTO_INCREMENT=1
nospor
@pride nie chodzilo o tresc tylko o jezyk
Skoro on do nas na polskim forum wali po obcemu to czemu ja nie moge? Chcialem zwrocic uwage by sie nie wydurnial w poliglote tylko walil po naszemu. Ale widze nie kazdy zrozumial przeslanie winksmiley.jpg
Pride
Cytat(nospor @ 16.07.2008, 16:48:42 ) *
@pride nie chodzilo o tresc tylko o jezyk
Skoro on do nas na polskim forum wali po obcemu to czemu ja nie moge? Chcialem zwrocic uwage by sie nie wydurnial w poliglote tylko walil po naszemu. Ale widze nie kazdy zrozumial przeslanie winksmiley.jpg

Wiem smile.gif Ja sobie to tylko do google wkleiłem ^.-
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.