Jednym słowem nie mam już siły. W php, aż takim noobem nie jestem, by mieć znaczne z tym problem, ale ja jednak nie mam pojęcia jak to zainstalować.
Zanim się rozpisze podam nazwy cms i skąd można je ściągnąć:
PHPAuction (wszystkie wersje)
Tight Auction
WebAuction
Każdy można pobrać stąd:
Kod
http://www.webdiary.pl/modules/download/viewcat.php?cid=24
Instalacja każdego z nich sprowadza się ponoć do edytowania tylko jednego pliku, w którym trzeba uzupełnić dane bazy MYSQL. Inaczej jest jedynie w wersji PhpAuction v2.1 - gdzie wystarczy wejść w www.strona.com/admin/install.php i zainstalować.
Skrypty stawiałem na przeróżnych serwerach - począwszy od yoyo.pl, po freens.pl, aż do mojego płatnego last-chaos.pl (tu oczywiście w odpowiednim folderze, by nie gryzł się z php-fusionem). Za każdym razem jak by niezedytował plik include/confing.inc.php - nic nie chciało pójść. Ciągle wyskakiwały tylko błędy połączenia z bazą MYSQL. Osobiście jestem pewien na 99%, że dane potrzebne do połączenia z bazą wpisywałem poprawnie, ponieważ Php-Fusion odpala mi na nich normalnie. Natomiast w PhpAuction wersji 2.1 po wejściu w tą instalację i wpisaniu wszystkich danych oraz kliknięciu dalej - zmieniał się jedynie link na górze ekranu (z step?=1 na step?=2) oraz wyczyszczały mi się wszystkie pola. po za tym zero reakcji. nawet na stronie pisało, że to Krok pierwszy, a powinien być drugi. Z resztą najlepiej sami zobaczcie.
A teraz do sedna. Chciałbym poprosić jakąś niebiańską osobę, która potrafiła by to zainstalować o pomoc. Najlepiej jakby zainstalowała to wpierw na jakimś darmowym serwerze (obojętnie jakim) i udowodniła mi, że to działa. Jaki to będzie skrypt też jest mi obojętne... Potrzebuję go na swoją stronę - na prawdę nie ważne jest czy to będzie PHPAuction, czy WebAuction - najważniejsze by ruszył...
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże...