Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Button nie działa pod IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maciasgta
Witam, znów kłopoty z IE... Posiadam button:
  1. <a href="index.php?p=zmiendane" style="text-decoration: none"><button style="text-decoration:none;"><font face="Arial" "><font color="#000000">Zmień dane</font><br></button></a>

W firefoxie przenosi bez problemu, w IE klikam i brak reakcji.

będą plusiki, pozdrawiam
nexis
  1. <button onclick="window.location='index.php?p=zmiendane';">Zmień dane</button>

Zapoznaj się koniecznie ze specyfikacją HTML oraz XHTML, bo to że pod Firefox działało to czysty przypadek.
Diriee
Witam!
Przepraszam bardzo za odgrzewanie tematu, ale mam podobny problem. Otóż ni łorery nie wiem, jak obejść to, że w IE nie działa odnośnik button. Tak wygląda zapis, proszę o wyrozumiałość, ciągle się uczę smile.gif
  1. ...
  2. <td><a href="./index.php?page=dodaj_wpisy&amp;id='.$row["id"].'"><input type="button" class="buttmini" name="dodaj" value="Dodaj" onclick=window.location="./index.php?page=dodaj_wpisy&amp;id='.$row["id"].'" /></a></td>
  3. ...

W tej formie, owszem wszystko "chodzi", ale niestety, nie przepuszcza tego walidator W3C. Czy jest możliwość obejścia tego jakoś, żeby się walidowało bez błędów?
Nie chodzi mi o gotowe rozwiązanie, ale o podpowiedź. Próbowałam onclick wywalić do zewnętrznego pliku js, ale wtedy nie wychodzi mi przekazanie zmiennej
  1. $row["id"]
sad.gif
masiakla
Jeżeli masz jeden element taki to:
  1. <td><input type="button" class="buttmini" name="dodaj" value="Dodaj" rel="/index.php?page=dodaj_wpisy&id='.$row["id"].'" /></td>

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. window.onload = function () {
  2. var buttons = document.getElementsByName('dodaj');
  3. //w przypadku kilku musisz to "eachnąć"
  4. buttons[0].onclick = function () {
  5. window.location = buttons[0].getAttribute('rel');
  6. }
  7. }
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
Diriee
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź smile.gif, niestety, nie wiem jeszcze jak to wkomponować w stronę (ból nowicjusza). Poza tym mam takie 3 elementy, każdy ma inną nazwę, a całość wygląda tak, że jest stały index.php a zmienia się tylko zawartość diva. I gdzie tu wstawić window.onload... Ale nic to, metodą prób i błędów będę sprawdzać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.