Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ripowanie filmów z lektorem
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
k0b3
Mam problem z filmem z kolekcji TeleŚwiat (Nagrody Akademi Filmowej), zaprasza Tomasz Raczek biggrin.gif biggrin.gif

Chciałbym sobie go zripować na .avi. Jest to film Ray (dot. Biografi jakiegoś tam geniusza muzycznegom nie ważne smile.gif )

Ripowałem już kilka razy filmy czy to na Win czy na Linuxie i nigdy nie mialem z tym problemów. Z tą płytką jednak mam. Chciałbym ją zripować z lektorem polskim, który moge wybrać przy uruchamianiu filmu. Chciałbym aby był lektor stale dołączony (scalony) do filmu.
Struktura filmu jest dziwna, w Audio_TS nic nie ma, natomiast w VideoTS jest to:

Gdy wchodze w któryś z .vob widać ze video jest zakodowane, bo klatuje, pikseluje i ścina..

Co z tym zrobić? Jak to zripować z lektorem?
tiraeth
Faktycznie struktura jest dziwna. Spróbuj DVD Shrinkiem coś zdziałać. Powinieneś tam móc wybrać lektora z dostępnych ścieżek dźwiękowych. Jak nie, to jest tam podgląd, który się nie powinien ścinać. Potem jak już wybierzesz to możesz to co wybrałeś zapisać na dysk (Backup). Potem to już standardowo zdekodowanie i voila.
sztosz
Użyj AnyDVD, program ominie wszelkie te chore zabezpieczenia które odbierają ci twoje ustawowe prawa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.