Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS]"Program internet explorer nie może otworzyć miejsca internetowego
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
jagwie
Nie wiem jak rozwiązać problem podstrona na której jest formularz z mapką google blokuje się w przeglądarce IE 6 opera i firefox działają poprawnie.
Wyskakuje komunikat "Program internet explorer nie może otworzyć miejsca internetowego "
Wydaje mi się że powodem jest javascrypt lecz nie wiem jak to zlikwidować .
Może ktoś miał podobny problem.
wookieb
Miał.
Kod js który masz umieszczony w sekcji <body> daj do <head> i to w zdarzeniu document.body.onload.
jagwie
Niestety skrypt jest wczytywany w tabele w sekcji <body-
Jest tam formularz z mapką i javascrypt potrzebny do wyświetlania mapki
jeśli JS wstawiam przed formularzem to nic się nie pojawia zaraz jest blokada IE6
a jeśli JS wstawiam po formularzu to formularz wczytuje się a następnie dochodzi do blokady.

Ma ktoś jakiś pomysł.
wookieb
TY chyba naprawde nie czytasz co sie do ciebie pisze. KONIECZNIE musisz zrobić tak aby kod JS uruchamial sie w zdarzeniu body.onload. Musisz go wtedy odpowiednio zmodyfikować jeżeli ci nie chodzi. Innej opcji nie ma dopóki IE6 nie wymrze. Sam sie z tym bawiłem 2 dni i to jedyne wyjście.
luck40
Ja otrzymuję ten sam komunikat,z tym że nie mam w sekcji <body> żadnego wywołania js. Jedyna styczność z javascript to dolączenie w <head> plików js od lightbox-a.
Macie jeszcze jakiś pomysł co może generować taki błąd??
wookieb
Zapodaj link to pogadamy
luck40
http://sadzonkikwiaty.pl/
Czadus
Witam. Aby nie otwierać tego samego tematu, odświeżę niniejszy. Mam problem ze swoją stroną, na której wywoływana jest dosyć spora ilość kodu JS. Wszędzie działa ok, poza IE6. Ciekawie mnie nie tylko to, co wywołuje tego typu błędu, ale co się właściwie dzieje z przeglądarkąquestionmark.gif Skąd takie jej zachowanie, bo wiedząc coś takiego, możnaby łatwiej poszukać przyczyny
erix
Wiesz, z IE6 tak naprawdę chyba nikt nie wie, co się dzieje. ;]

Może to ironiczna odpowiedź, ale taka - niestety - jest prawda...
Czadus
Cytat(erix @ 21.07.2009, 11:15:00 ) *
Wiesz, z IE6 tak naprawdę chyba nikt nie wie, co się dzieje. ;]

Może to ironiczna odpowiedź, ale taka - niestety - jest prawda...

I to jest właśnie problem, zrobiłem ciekawą stronkę, trochę na niej się dzieje, a jednak, NIESTETY, pod IE6 po prostu całość się wysypuje. No nic, dzięki za odpowiedź :]

Tak dla pozostałych. W moim przypadku za błąd odpowiedzialne były dwie rzeczy. Pierwsza, to kod filmika flashowego youToube ładowany poprzez SWFObject, a drugą równie istotną przyczyną, była jedna z warstw z nałożonym stylem display: none i zawierająca wewnątrz niego obrazka w gifie. Takie to trochę dziwne, no ale bez tych dwóch elementów na razie strona działa poprawnie.

Przepraszam, że tak marudzę, ale komuś może się to przydać. O ile się nie mylę powodem wysypywania się IE6 oraz IE7, było połączenie dwóch bibliotek. SWFObject oraz Lightbox Prototype.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.