Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [WindowsXP] Folder oraz gra nie działa
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Babcia@Stefa
Witam, gdy utworze gdzieś, nieważne gdzie folder "counter-strike" (bez ") to nie mogę do niego wejść, gdy zmienię nazwę na inną, mogę.
Po włączeniu folderu, natychmiast się wyłącza, po prostu jest widoczny około 0.2 sekundy.

Tak samo jest z grą Counter-Strike, którą mam zainstalowaną na programie Steam.

Proszę o pomoc, to już dzieje się na drugim komputerze...
Jeśli ktoś się z tym zetknął to proszę o pomoc.

I jeszcze dodam, że dotyczy to tylko gry Counter-Strike, i folderu counter-strike, Counter-Strike: Condition Zero oraz Counter-Strike: Source działają...

@edit
Zapomniałem opisać co dzieję się z grą biggrin.gif
Gra się załącza, jest ekran startowy - dwóch uzbrojonych ludzi na niebieskim tle, i po sekundzie się wyłącza...

@edit
Jeśli ktoś nie wierzy, to nagram filmik i wrzuce na YouTube.com

Dokładnie taki sam przypadek miałem na innym komputerze...

@edit
Od kiedy to jest to ja nie wiem, rzadko gram w Counter-Strike 1.6, ale chciałem dzisiaj z kolegami pograć, napisało do mnie z 10 osób na GG ale nie mogłem uruchomić gry...

W Steamie sprawdzałem integralność cache, defragmentowałem cache, ale bez skutku, tu chodzi o ten folder...

Pozdrawiam, WebNuLL(Babcia@Stefa)
l0ud
Ktoś miał taki sam problem, ale nie padła niestety jednoznaczna odpowiedź:
http://board.counter-strike.pl/viewtopic.php?t=80373

Ja bym obstawiał program antywirusowy, ew. antycheaterski albo wirusa lub błędy na dysku... Wypróbuj program typu combo fix i wklej log...
tiraeth
@l0ud, odpowiedzieli - wirus biggrin.gif

Babcia@Stefa, włącz program antywirusowy, przeskanuj dyski, usuń wirusy, napraw instalację windowsa z płyty instalacyjnej - powinno po tym zadziałać smile.gif
Babcia@Stefa
Kurde, wirus?!

Hehe, ciekawe jaką ma nazwę, win32.counter-strike tongue.gif

Film:
http://pl.youtube.com/watch?v=MBepuX5sBLc

Kurde mam BitDefendera Free Edition, aktualizuje się dwa razy dziennie, ale nic nie wykrywa sad.gif

Pozdrawiam.
.radex
[offtopic]

Ach, nasz kochany Windows Ž smile.gif

Że tak się wyrażę tongue.gif

EDIT:

@down - no wiem, że nie lubisz Microsoftu. Kto by lubił smile.gif Billego Gatesa ponoć też nie lubisz smile.gif

[/offtopic]
Babcia@Stefa
Mam zmienić adres IP?!

Mam zainstalowany SP2, włączony FireWall, wyłączone aktualizacje automatyczne (jutro zainstaluje SP3, ponoć jest).
Włączony BitDefender - Edycja darmowa (sam antywirus, skaner plików, bez firewalla, antyspamu itp.)

@edit
Oby to keylogger nie był, bo na konto Steam wydałem około 200 złotych sciana.gif

@.radex
Co do Windows Ž to ja nic nie mam tongue.gif Lubie Windows'a XP, za to nie lubie Microsoftu, to ogromny koncern, i za ten ich Internet Explorer, za to że wszystkie ich programy itp. zaczynają swoją nazwę od MS lub Microsoft..

@edit
Kolega (rodzina mojej rodziny tongue.gif) ze Steam'a:

Cytat
21 sierpnia 2008
21:56 - ***: sprawdzam ja mam to samo
21:57 - ***: tez tak mam z tym folderem
21:57 - ***: t0,o
21:57 - ***: moze cos stem blokuje
21:58 - ***: k**
21:58 - ***: mac
21:58 - ***: zrobilem

@edit
No, nie.. coś znalazło ohmy.gif

Kod
C:\ComboFix\psexec.cfexe
to niebezpieczny program (trojan) :
Trojan.PsExec
Zaleca się skasowanie pliku

@edit
Mam poprawkę na ten błąd:
http://babciastefa.boo.pl/CSFIX.zip

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.