Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: obsługa PHP IE a Fire Fox
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
rysiu54
Witam wszystkich smile.gif

Mam problem zgodności między IE wersja 7 a Fire Foxem wersja 3.0 i nie mogę sobie z tym poradzić.
Sprawa jest następująca.
Napisałem skryp w PHP, który przyjmuje pewną zmienną z komputera użytkownika łączy się z bazą danych MySQL i wyciąga z niej pewne dane. Następnie tworzy dokument XML i wysyła go z powrotem do programu na komputerze użytkownika.
Skryp działa na IE a nie działa na Fire Foxie. W przypadku gdy odwołam się bezpośrednio do skryptu w IE otrzymuję zwrotnie normalny plik XML w Firefoxie jest pustka.
Link do pliku tutaj http://wsnoz.pl/logWsnoz/testRead.php?idUser=1 natomiast sam plik można ściągnąć tutaj http://wsnoz.pl/test/plik.rar.
Może ktoś wpadnie na to co jest grane .
sokzzuka
moze ustaw naglowki header('Content-type: text/xml');
rysiu54
Tak naprawdę to zastanawiam się gdzie wstawić te nagłówki bo w przypadku wysyłania poczty przez php to proste

$naglowki = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$naglowki .= "Content-type: text/html; charset=UTF-8\r\n";
mail($do, $temat, $wiadomosc, $naglowki);

i po problemie.

W moim skrypcie jest:
$dom = new DOMDocument('1.0', 'utf-8');
potem jest tworzony cały dokument XML i na końcu wysyłany jako

print $dom->saveXML();
paziek
Zamiast print, daj echo. (niezwiazane z problemem, ale print ci nie jest tutaj potrzebny akurat, więc nie ma sensu go używać)

Przed print/echo dodaj
  1. <?php
  2. header('Content-type: text/xml; charset=utf-8');#ewentualnie inne kodowanie, jakie używasz
  3. ?>

Jak ci wywali error typu "headers already sent blablabla" to wklej błąd w google i znajdziesz tone rozwiazań.
rysiu54
Wygląda na to, że skrypt zaczął działać pod Fire Foxem niezależnie czy ma wiersz z nagłówkiem czy nie. Fakt faktem, że sprawdzałem to pod XP a nie jak wcześniej pod Vistą, ale nie wiem czy system ma coś z tym wspólnego czy nie. Muszę to jeszcze sprawdzić.
Na razie dzięki wszystkim za zainteresowanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.