Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: subclipse vs. subversive
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Jabol
Hej,
właśnie ściągam sobie z Yoxos eclipse-all-in-one (java+javaee+c+php+python+sql) i chciałem mieć od razu svn zintegrowany. I teraz się okazuje, że istnieją dwie wtyczki do svn - subversive i subclipse. Stąd pytanie do eclipse-guru wśród Was, czym się różnią i którą lepiej używać? Teraz zdecydowałem się na subclipse bo po prostu ją znam, ale chętnie poznam różnice.
Pozdrawiam
LBO
Dołączam się do pytania - co oferuje subversive ponad to co jest dostepne w subclipse.
Nie prosze o porównanie różnicowe, a zwykłe opinie na "chłopski rozum".

Pozdrawiam.
michalkjp
Trochę off topic winksmiley.jpg

Praca z rozproszonymi systemami kontroli wersji jest przyjemniejsza niż praca ze scentralizowanymi systemami kontroli wersji. Dlaczego tak wielu z Was używa SVN? Macie to odgórnie narzucone, przyzwyczajenie czy po prostu nie lubicie Gitów, Bazarów, Mercurialów?
kwiateusz
chcialem dzialac na rozproszonym, ale... nie znalazłem klienta do eclipsa i/lub do windowsa, wiec mzoe dlatego smile.gif

patrzyłem chyba za gitem bo najbardziej mi sie spodobał, ale to było jakis czas temu

tak słowem off topu
michalkjp
Wersja Git'a pod Windows jest – nazywa się msysgit. Co do wtyczki dla Eclipse to wiem że jest, ale nie wiem czy działa pod Windows. Ja się przyzwyczaiłem do linii poleceń i z pluginów nie korzystam winksmiley.jpg

(Kiedyś próbowałem się bawić git-gui, ale takie nakładki rzadko oferują pełną funkcjonalność – w wersji, którą się bawiłem nie dało się jeszcze zrobić commitu zmian dla wybranego pliku. Niby nic wielkiego, ale ja korzystam z tego cały czas i brak takiej podstawowej funkcjonalności jest irytujący...)
Jabol
svn nrzucony z góry.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.