mam taki problem: używam formularza, w którym liczba odpowiedzi jest określana w czasie jego wypełniania. Do dodawania odpowiedzi używam takiego kodu:
$("#dodaj").click(function(){ var wartosc=parseInt($("#ilosc_odp").val()); wartosc=wartosc+1; temp=wartosc; $("#ilosc_odp").val(wartosc); createNew(100);})
przy czym temp to zmienna przechowująca ilość odpowiedzi, a kod createNew (liczba w nawiasie to pozostałość po starszej wersji kodu)
function createNew(s) { $("#dodaj").before(span); }
Działa bez problemu. Trudności pojawiają się przy usuwaniu odpowiedzi - mianowicie usuwane są tylko te linijki, które zostały utworzone przed pierwszym usunięciem któregokolwiek ze spanów. Sądziłem, że namieszałem coś ze zmiennymi, ale wygląda na to, że chyba nie...
Kod odpowiedzialny za usuwanie:
$("#znaczniki").find("span").find("a").click(function(){ if($(this).attr("name")!="dodaj") { var wartosc=parseInt($("#ilosc_odp").val()); wartosc=wartosc-1; $("#ilosc_odp").val(wartosc); $(this).parent("span").remove(); }
Podejrzewam, iż popełniam jakiś kardynalny błąd - może komuś rzuca się coś takiego w oczy?
Z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie.