Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Drukarka do płyt
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
pyro
Potrzebuje drukarki do płyt. Oryginalny nie bede poniewaz potrzebuje dobrej a taniej tongue.gif Może ktoś coś może polecić?
krzyszbi
poszukaj Canona IP 4000 ( seria 4000 )
używałem i polecam
ładnie na płytach drukowała choć płyta musiała być do tego przeznaczona
miałem płytki Verbatima i druk wyszedł jak na papierze smile.gif
na allegro dostaniesz taką drukarkę za ~300
tusze, zamienniki kosztowały ~50 zł komplet ( czarny + kolor )
innych w sumie nie znam
lord_t
Ja używam Cannona IP 4300 Pixma. Ceny teraz nie pamiętam.
Jestem zadowolony, wydrukowała już wieeeeeeeeeeeeele płytek (hehe, jak u kolegi wyżej: Verbatimy:D)
Oryginalne tusze po ok 50zł/szt (a jest ich tam 3x kolor, 1xczarny, 1x 'szeroki' czarny).
Zamienniki ok 12zł/szt [z zamiennikami były problemy: bo są dwa rodzaje (takie które mają gąbkę i komorę z płynem(1) i takie z trzema komorami bez gąbki(2)) zamienniki (1) niczym się w wydruku nie różnią od oryginałów, ale (2) stwarzały znaczne problemy - dany kolor raczej się nie drukował].
.radex
A ja mam Canona IP4200 PIXMA smile.gif

zamienniki są tanie i nie ma z nimi problemów...

http://allegro.pl/search.php?string=ip4200...ting_interval=7
pyro
na ile druknięć wam starcza jedna tusza?
lord_t
Raczej 1 komplet tuszów.

Bo ja wiem wiem na ile, do 200-300 sztuk? Drukuję głównie zdjęcia.
jarek_bolo
Z Canonami to trzeba uważać jeśli się używa Linuksa. Gdzieś była fajna strona na której można sprawdzać czy dana drukarka (producent) jest przyjazna Linuksom czy nie.
.radex
Cytat(jarek_bolo @ 2.12.2008, 19:04:03 ) *
Z Canonami to trzeba uważać jeśli się używa Linuksa. Gdzieś była fajna strona na której można sprawdzać czy dana drukarka (producent) jest przyjazna Linuksom czy nie.

http://openprinting.org/printer_list.cgi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.