Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Centrowanie w pionie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
decha-design
Witajcie,

Mam sobie takiego diva, który zawiera coś na kształt Menu (jak graliście w gry jakieś to po kliknięciu ESC wyświetla się menu - przeważnie. To to jest coś takiego). Cały kod wygląda tak:

1. <!-- If ESC Pressed -->
  2. <div id="esc">
  3.  
  4. <div id="esc_bar"></div>
  5. <div id="esc_menu"></div>
  6.  
  7. <div id="esc_text">
  8.  
  9. <div id="esc_button_back"></div>
  10.  
  11. <br />
  12.  
  13. <a href="index.php'"><div id="esc_button_settings"></div></a>
  14.  
  15. <br />
  16.  
  17. <a href="index.php'"><div id="esc_button_logout"></div></a>
  18.  
  19. </div>
  20.  
  21. <div id="esc_bottom">Nacisnij ESC aby zamknąć</div>
  22.  
  23. </div>

Jest ładnie wycentrowane w poziomie i pionie dzięki CSS, ale problem pojawia się, gdy użytkownik kliknie ESC po przewinięciu strony, ponieważ ten div pojawia się wtedy u góry i widać tylko overlay ... Szukałem na necie kodów pod to ... bawiłem się expression ale to centruje tak samo jak sam CSS, że okno jest na środku tylko w 'pierwszym położeniu suwaka' (no wiecie na samej górze haha.gif) ... Macie jakieś pomysły jak to wykonać? Próbowałem też z obliczeniem wysokości okna przeglądarki, ale niestety mi nie szło - tzw. obliczało cały czas 1024 lub innym sposobem 800 coś ...

Help haha.gif
pest
Skoro i tak używasz js, to możesz też z niego skorzystać w momencie wyświetlania okna.

Dodaj do parametru 'top' ze stylu pojawiającego się div'a wartość 'window.scrollY' (jest to wartość przesunięcia ekranu względem góry strony).
decha-design
Cytat(pest @ 23.12.2008, 11:33:04 ) *
Skoro i tak używasz js, to możesz też z niego skorzystać w momencie wyświetlania okna.

Tak, to wiem =) Tylko nie wiem jak wyświetlić to na środku ...

działa =) Dzięki wielkie =))
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.