Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVN ( klient pod Ubuntu )
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
seba22
Witam,

Potrzebuje serwer, SVN, tak więc postawiłem maszynę.

Teraz doszedłem do momentu, zwanego potocznie uruchomieniem klienta.

Pracuje w gnome pod ubuntu 8.10.

Zainstalowałem sobie eSvn.
Pomijam że probram jest paskudny, to jeszcze w dodatku jest jakiś całkowicie szalony :/

Każdy plik, muszę zatwierdzać pojedynczo, dodam nowy plik, to muszę na niego kliknąć i włączyć go do projektu...

Czy nie ma jakiegoś innego programu pod gnome, którym z łatwością bym aktualizował cały folder.
a potem w razie potrzeby przywracał pojedynczy plik do określonej rewizji ?
( zaznaczam że dzisiaj po raz pierwszy, mam z tym styczność )

pozdrawiam
ultra_18
ten temat ma coś wspolnego z php? sciana.gif
Speedy
Cytat(ultra_18 @ 25.12.2008, 14:56:30 ) *
ten temat ma coś wspolnego z php? sciana.gif

A przeczytałeś nagłówek tego działu forum? sciana.gif
GrayHat
naucz sie obslugi svn`a z poziomu konsoli smile.gif
NoiseMc
Z konsoli wbrew pozorom jest latwiej i bardziej elastycznie ... troche jest klepania ale zawsze mozna sobie adresy repozytoriow zapisac w .bash_profile

Jezeli chodzi o graficzne to pod linuxa nie wiem .. ale chyba do Eclipse jest plugin Subclipse czy Subversive ... musialbys pogooglowac troche ... ja uzywam wbudowanego w Zend Studio for Eclipse na windzie i na macu i jestem happy ... na linuxa tez powinno byc to samo
dr_bonzo
Masz kSVN [edit: a moze mi chodzilo o kdeSVN, nie pamietam juz], subclipse w eclipsie.
Commandlinowy musisz znac, czesc rzeczy (czasem trikow ratujacych zycie) tylko w nim zrobisz, a czesc w gui cliencie jest 1000x latwiej zrobic.
.radex
rapidsvn
Cysiaczek
Może dasz radę pod Gnome KDESVN uruchomić - całkiem sympatyczny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.