Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana 7600GS na 9500GT
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Strarus
cześć:)
Mam okazję wymienić moją kartę GeForce 7600GS 256MB na GeForce 9500GT. Wiem, że 9500GT jest dość słabą kartą, ale posiada technologię DirectX 10 i chyba CUDA, więc jest w czym wybierać smile.gif Czytałem testy i faktycznie w takim tytule jak Crysis na VH(VeryHigh) 9500GT osiąga 7/8FPS, a moja obecna karta 7600GS w ogóle nie daje się uruchomić na VH. Na medium 9500GT ma 30/35FPS, czyli całkiem nieźle, a moja około 20, a w misjach śniegowych spada czasem nawet do 10 sad.gif i muszę wyłączać różne efekty. Trzeba pamiętać o rozdzielczości - jakbym dał 800/600 to może o jakieś 10FPS więcej by było. Więc, żeby się więcej nie rozpisywać proszę o odpowiedź, bo sam już nie wiem haha.gif Wyczytałem wszystko co się dało (aha da się ją podobną ładnie kręcić haha.gif) i myślę, że nie był by to najgorszy zakup. Nie proszę o inne propozycje, tylko czy opłaca mi się kupić tą - bo znajomy sprzedaje smile.gif Aha reszta sprzętu: C2D E6300, 3GB RAM, 300W zasilacz smile.gif

pozdro i proszę o szybką odpowiedź i ew. jakieś opinie o tej karcie smile.gif
AxZx
szybko zamieniaj.
Strarus
serio? bo zaraz do bankomatu polece po pieniądze i mogę kupić smile.gif

PS. co z zasilaczem??

PS2. mam jeszcze więcej informacji: to jest wersja 256MB Overclocking, brać? Proszę o odpowiedź smile.gif
webdice
Zasilacz masz dość słaby, polecałbym przynajmniej 400W, a najlepiej 500W.
l0ud
Nie podałeś dokładnie modelu swojej karty ani karty kolegi, ale radzę się dokładnie zastanowić.

- Twój zasilacz nie uciągnie tej karty i nie chodzi tu o ilość watów (sam na 320W uruchomiłem HD4850 i działał bardzo stabilnie) tylko o markę. Podejrzewam, że to jakiś szajs dodany razem z obudową. Dobrze by było jakbyś zajrzał do obudowy i odczytał markę z naklejki.
- http://hwbot.org/hardware.compare.do?type=...1&id=1362_1 Obie karty wypadają bardzo słabo w porównaniu z tym, co jest obecnie uważane za optimum.
- FPS w Crysisie o którym pisesz, karta wyciąga chyba w menu...

Nie wskazałeś ceny za jaką chcesz ją kupić, ale nie spodziewaj się, że po wymianie przyjemnie pograsz w nowsze tytuły. Lepiej byłoby trochę dopłacić i kupić HD48xx/8800GT
Strarus
Kiedyś sprawdzałem i tam nie ma za bardzo nic napisane. To jest komputer z Vobisu, więc chyba gówna nie dali (sporo zapłaciłem). Płyta główna: Asus P5VD2-MX a karta graficzna to z tego co wiem 9500GT 256MB - tyle mi kumpel powiedział. Cena - 100zł. Myślę, że jeśli kupię tą 9500GT, i wymienię z 7600GS to będzie lekki wzrost wydajności, a zwróci mi się troszkę za 7600GS, a więc co teraz sądzicie o tym zakupie? Ew. jak by ktoś znalazł jakąś dobrą grafikę do 300zł, bo gram niewiele i nie chcę wszystkiego wkładać w grafikę to bym prosił o podanie linka do takiej karty smile.gif A jeszcze jedno: jaki zasilacz? Proszę o propozycje linkowe smile.gif
erix
Cytat
To jest komputer z Vobisu, więc chyba gówna nie dali (sporo zapłaciłem).

I to jest wyznacznik jakości? Dadzą jakiegoś "Megab..." albo jakiś inny chiński szajs, który np. PFC widział tylko na naklejce na obudowie...
Strarus
a więc co z zasilaczem? i ew. jakieś inne grafiki bo ja nikt nie da propozycji o biorę tą smile.gif
michalkjp
Jak wsadzisz kartę, która za dużo pobiera, to najwyżej powinien się upalić sam zasilacz. Pierwszym objawem będzie to, że po włączeniu jakiejś gry, komp szybko będzie się zawieszał. W Windows nic nie zobaczysz, bo do wyświetlania 2D karta nie żre 150 W. Zresztą, Twój stary GF też tyle żre, więc wszystko powinno działać smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.