Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Otwieranie w kartach - blokada
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
misiek08
Witam!
Piszę tutaj ponieważ uważam że JS i AJAX to najlepszy sposób na mój problem. Mianowicie potrzebuję zablokować możliwość otwierania mojej strony w kilku kartach. Jest to ważny panel do zarządzania kontem i wielu ludzi już uszkodziło swoje dane poprzez ich edycję na wielu kartach na raz. Logowanie oparte jest na sesjach i cookie. Wejście na stronę przyklad.pl/frames.php automatycznie pokazuje panel jeżeli użytkownik jest zalogowany i sesjami nie dalem rady tego rozwiązać, ponieważ Firefox wysyła ten sam ID na wszystkich kartach ( mówię oczywiście o jednej stronie na kilku kartach ). Teraz sięgam po JS i AJAX ponieważ znam je mniej niż PHP, a sądze, że one pomogą.
Skie
Ja niestety mam podobny problem z AJAXem i JSem. Jeżeli dowiedziałbyś się jak takie coś zrobić albo chociaż jak wymusić w przeglądarkach do zmiany ID na każdą kartę to byłbym wdzięczny smile.gif
misiek08
Może zrobić to na zasadzie generowania przez JS dowolnego ciągu i zapisanie go w bazie i sprawdzać przy kliknięciu na link czy ciągi z bazy i JS są takie same. Ja używam ramek więc nie będzie problemu. Czy to rozwiąże problem?
erix
Cytat
Teraz sięgam po JS i AJAX ponieważ znam je mniej niż PHP, a sądze, że one pomogą.

Tak, tylko musiałbyś wszystkie linki przekazywać właśnie przez JS, a nie zwykłe <a href="" />.

Cytat
Mianowicie potrzebuję zablokować możliwość otwierania mojej strony w kilku kartach.

Nie da się. I cieszę się z tego. Może chciałbyś mieć kontrolę nad tym, co trzymam w zakładkach? Nie ma tak dobrze i nie będzie.
zegarek84
Cytat(misiek08 @ 5.01.2009, 17:03:04 ) *
Mianowicie potrzebuję zablokować możliwość otwierania mojej strony w kilku kartach. Jest to ważny panel do zarządzania kontem i wielu ludzi już uszkodziło swoje dane poprzez ich edycję na wielu kartach na raz.

może nie tyle stronę co określone linki blokuj przez otwarcie kliknięciem srodkowym klawiszem myszki oraz możesz podstawić swoje menu domyślne pod prawoklik - nie zablokujesz tak w sumie tego na 100% ale dosyc utrudnisz.... możesz też zamykać (badź przekierowywać) te karty dla których brak historii wstecz...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.