Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaka karta dzwiekowa lepsza i czy warto..
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
djbarca
mam pytanie . zastanawiam sie nad kupnem karty dzwiekowej
i mam chec kupic : Sound Blaster X-Fi za 145
albo to: Sound Blaster Audigy za 90 zl. . mam pytanie ktora karta jest lepsza.. albo nie .. zle to ujalem . lepsza wiadomo jest ta drozsza .. ale czy uslysze roznice miedzy obydwiema kartami hm? czy oplaca mi sie kupic ta drozsza? nieznam sie na tych parametrach .. co to sa w ogole za parametry hm ? doradzcie co warto kupic smile.gif
dr_bonzo
Na chlopski rozum - nie znasz sie na kartach == nie jestes audiofilem wiec tansza pewnie ci wystarczy (o ile nie ma jakichs specyficznych "bugow" przez ktore nie dziala -> google). Jak ma sterowniki do twojego systemu, i odpowiednia ilosc wyjsc do ilosci glosnikow to mozesz ja brac.
djbarca
system mam jak prawie kazdy winksmiley.jpg wi$ta . do niego to raczej ciezko sterow nie znalezc , a ogolnie to wazniejsza sprawa czy poczuje roznice miedzy zintegrowana karta? glosniczki mam creativa T6100 5.1 . hm ..
erix
Cytat
a ogolnie to wazniejsza sprawa czy poczuje roznice miedzy zintegrowana karta?

No pewnie, że poczujesz... A już na pewno będzie różnica we wzmocnieniu sygnału (karty na śledziach mają wyższe) i możliwościach. O dodatkowych funkcjach, jak ASIO nie muszę chyba wspominać. winksmiley.jpg
kwiateusz
zalezy ktore x-fi bo te najtansze (nie pamietam i nie chce mi sie szukac teraz nazwy) to w sumie to samo co audigy, tyle ze do audigy trudno jakies sensowne stery znaleźć smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.