Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaka technologia?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
zaiac
Witajcie,

Wyobraźcie sobie stronę, na której umieszczone są zdjęcia obok siebie (tabelka 5 x 5 zdjęć), każde z nich to kwadrat 50 x 50 pcs.
Strona napisana jest w PHPie - szukam rozwiązania, które pozwoli dynamicznie przesuwać się po zdjęciach, przybliżać je, oddalać - cos jak googlemaps (nie wiem jak to lepiej opisać). Oprócz tego, na podstawie wylosowanej liczby z zakresu 1-25 liczby powinno być wskazywane zdjęcie, które ma być umieszczane w centrum obrazu (centrowanie obrazka na środek ekranu).

W czym najlepiej coś takiego zrobić? Flash? A może jakieś biblioteki / moduły, które są dostępne w Joomla?

Bardzo proszę o pomoc.

Z góry dzięki!

zaiac
endr1u
Cytat(zaiac @ 9.02.2009, 22:28:31 ) *
Witajcie,

Wyobraźcie sobie stronę, na której umieszczone są zdjęcia obok siebie (tabelka 5 x 5 zdjęć), każde z nich to kwadrat 50 x 50 pcs.
Strona napisana jest w PHPie - szukam rozwiązania, które pozwoli dynamicznie przesuwać się po zdjęciach, przybliżać je, oddalać - cos jak googlemaps (nie wiem jak to lepiej opisać). Oprócz tego, na podstawie wylosowanej liczby z zakresu 1-25 liczby powinno być wskazywane zdjęcie, które ma być umieszczane w centrum obrazu (centrowanie obrazka na środek ekranu).

W czym najlepiej coś takiego zrobić? Flash? A może jakieś biblioteki / moduły, które są dostępne w Joomla?

Bardzo proszę o pomoc.

Z góry dzięki!

zaiac

wydaje mi sie ze do takich animacji najlepiej nadaje sie flash
Istalacar
Możesz też użyć javascript, wpisz w googlu javascript thumbnail, pierwszy link: http://highslide.com/
Przeczytaj dokumentację, pokombinuj myślę że bez problemów osiągniesz efekt, który chcesz.
zaiac
Dzięki!

Jeszcze jakieś pomysły?

Poszperałem w highslide - fajne narzedzie, ale niewystarczajace.
Prawdopodobnie bede musial wykorzystac flasha albo ajaxa ale niestety jestem w tym temacie zielony - czy ktos moglby mi doradzic jakies biblioteki / punkt zaczepienia w tych technologiach, które umozliwilyby realizacje?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.