Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dysk zewnętrzny - problem !
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Magic Hereos
Witam,
Mam problem z dyskiem zewnętrznym - mimo że na F12 ustawiam żeby z niego odpaliło system (Ubunutu) - odpala windowsa (Viste, która jest na dysku twardym). Czy jest możliwość przełączanie pomiędzy tymi dyskami, lub uruchomieniem tego na dysku zew.?
Liczę na szybką pomoc, i z góry dziękuje !
Magic

Help me sad.gif

Udało mi się rozwiązać owy problem, lecz z czasem, przyszedł następny.
Dysk został przeznaczony na system nr 2 winksmiley.jpg!
Lecz nasuwa się pytanie - czy jeśli zainstaluję na nim Debiana(Linux), to będę mógł go wybrać z listy?(F12 np.) questionmark.gif
Jakiej dystrybucji Debiana użyć? Jakie polecacie? Skąd je pobrać?*
* Punkt niekonieczny ;p
matixrr
Cytat
Lecz nasuwa się pytanie - czy jeśli zainstaluję na nim Debiana(Linux), to będę mógł go wybrać z listy?

Mozesz pokusic sie o reczna edycje pliku boot.ini smile.gif
erix
http://www.tprthai.net/bootmgr.htm
Tchesiek
A ja mam problem z formatem zewnętrznego dysku. Nie moge w Partition magic 3 partycji scalić w jedną i sformatować. Co może być nie tak?
vokiel
Cytat(Tchesiek @ 18.02.2009, 18:21:55 ) *
A ja mam problem z formatem zewnętrznego dysku. Nie moge w Partition magic 3 partycji scalić w jedną i sformatować. Co może być nie tak?

Musisz wpisac nazwę folderu w jakim umieścisz dane z jednej prtycji.
Zasada jest taka, że przy scalaniu partycji 1 i 2, dane jednej z nich zapisywane są do folderu na drugiej. W PM możesz sobie wybrać czy dopiszesz partycje 2 do 1, czy odwrotnie. Musisz podać nazwę folderu do którego zapiszesz pliki z drugiej partycji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.