Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [NetBeans SVN error] Stałe wykluczenie plików / katalogów z commit
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
starach
Kiedy chcę wykonać commit wyskakuje mi następujący błąd.

Cytat
org.tigris.subversion.javahl.ClientException: Item already exists in filesystem
Commit failed (details follow):
File already exists: filesystem 'D:/Projekty/svn/proj1/db', transaction '10-f', path '/proj1/nbproject'

Jeśli wykluczę z commita cały katalog nbproject wywala mi taki błąd:
Cytat
org.tigris.subversion.javahl.ClientException: Illegal target for the requested operation
'D:\Projekty\www\proj1\nbproject' is not under version control and is not part of the commit, yet its child 'D:\Projekty\www\proj1\nbproject\project.properties' is part of the commit
Jeśli wykluczę całą zawartość katalogu razem z netbeans'em to commit przechodzi. Ale odhaczanie na liście tylko kilku plików za każdym razem jest lekko upierdliwe. Coś kojarzę że trzeba było dodać właściwość :ignore do katalogu. Ale niestety jak to się mówi, wiem że dzwonią ale nie wiem w którym kościele. Oprócz tego mógłby mi ktoś przetłumaczyć te błędy suahili na polski? Chciałbym wiedzieć dlaczego nie mogę zatwierdzić zmian razem z nbproject.

Z góry dzięki.
nospor
Cytat
File already exists: filesystem 'D:/Projekty/svn/proj1/db', transaction '10-f', path '/proj1/nbproject'

Odnosze wrazenie, ze do projektu wrzuciles z palca (poprzez kopiuj) jakis katalog, ktory juz zawierał pliki .svn stad ten blad.
Jesli to jet to o czym mowie to rozwiązanie jest banalnie proste:
usun ten katalog i katalog wyzej (poprzed delete a nie delete w svn) a nastepnie zrob update. Potem wrzuc jeszcze raz ten swoj katalog, tym razem wywal z niego te .svn
starach
Skasowałem. NetBeans stracił synchronizacje i z widoku projektu zniknęły mi wszystkie jego źródła. Jako że nie mogłem z tego powodu zrobić update przez IDE walnąłem svn up z konsoli, ale niestety katalog nbproject nie został przywrócony. :| Kliknąłem w NB i pojawił mi się fragmentarycznie katalog nbproject. Wywaliłem z konsoli przez svn delete nbproject z parametrem --force bo mnie svn informował że ten katalog nie jest pod kontrolą wersji. Utworzyłem NetBeans'em nowy projekt i oczywiście nadal mam błąd:
Cytat
File already exists: filesystem 'D:/Projekty/svn/proj1/db', transaction '17-q', path '/proj1/nbproject'
A kiedy chcę dodać ignore do tego katalogu "svn propset svn:ignore '*' nbproject/" to svn uparcie twierdzi że nie jest on pod kontrolą wersji.

Po co mi ten diabelny SVN był. Kopiowanie katalogów projektów i nadawanie im nazw z datą było banalnie proste. To nie, oczywiście chciałem być bardziej profesjonalny i teraz zamiast pisać chrzanie się z kontrolą wersji. sad.gif
dr_bonzo
Wyglada ze ten plik juz masz wczesniej dodany do svn i zacommitowany.

Ignore sie inaczej zaklada, nakladasz do W katalogu w ktorym jest nbproject, i wartoscia jest 'nbproject'

Kod
svn propset/propedit svn:ignore .

i wpisujesz
Kod
'nbproject'

nie wiem jak sie to robi odpowiednio na windowsie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.