Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana formatu daty w DatePicker
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
broo
Witam

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi co należy zmienić w skrypcie DataPicker (http://js.webhelp.pl/js/prz.php?id=../prz/blatek/datepicker.html) aby wstawiał datę w formacie YYYY-MM-DD ?

Zmieniłem linijkę:

T.value=(x<10?'0'+x:x)+'-'+((x=M+1)<10?'0'+x:x)+'-'+R" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

na:

T.value=R+'-'+((x=M+1)<10?'0'+x:x)+'-'+(x<10?'0'+x:x)" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

ale po takiej zmianie nie mogę wybrać dnia.

Z góry dzięki za pomoc
Hectic
Kod
$('#datepicker').datepicker('option', {dateFormat: "dd-mm-yy"});
    $('#datepicker').datepicker('option', { firstDay: 1 });     
    $('#datepicker').datepicker('option', { yearRange: '2009:2020' });
    $('#datepicker').datepicker('option', { dayNames: ['Niedziela','Poniedzialek','Wtorek','Środa','Czwartek','Piątek','Sobota']});
    $('#datepicker').datepicker('option', { monthNames: ['Styczeń','Luty','Marzec','Kwiecień','Maj','Czerwiec', 'Lipiec','Sierpień','Wrzesień','Październik','Listopad','Grudzień']});
    $('#datepicker').datepicker('option', { monthNamesShort: ['Sty','Lu','Mar','Kw','Maj','Cze','Lip','Sie','Wrz','Pa','Lis','Gru'] });
    $('#datepicker').datepicker('option', { dayNames: ['Niedziela','Poniedzialek','Wtorek','Środa','Czwartek','Piątek','Sobota'] });
    $('#datepicker').datepicker('option', { dayNamesShort: ['Nie','Pn','Wt','Śr','Czw','Pt','So'] });
    $('#datepicker').datepicker('option', { dayNamesMin: ['N','Pn','Wt','Śr','Cz','Pt','So'] });
    $('#datepicker').datepicker('option', { closeText: 'Zamknij' });
    $('#datepicker').datepicker('option', { currentText: 'Dziś' });
    $('#datepicker').datepicker('option', { prevText: '&#x3c;Poprzedni' });
    $('#datepicker').datepicker('option', { nextText: 'Następny&#x3e;' });
broo
ale to chyba ma niewiele wspólnego ze skryptem do którego link wkleiłem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.