Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Karta graficzna a mini dvd
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
bim2
Posiadam nVidie 9800 GT z 2 złączami DVI oraz jednym S-VIDEO. Podłączyłem monitor na DVI przez dołączoną przejściówkę na D-SUB i ładnie śmiga. Podłączyłem później S-VIDEO do mini dvd, wybrałem opcję Cvbs Input, wszedłem w opcje nVidi na komputerze i nie chce wykryć mi drugiego ekranu. nawet rygorystyczne wykrywanie nic nie daje... Ma ktoś jakieś pomysły?

Mini dvd jest ok, PS3 pod nim śmiga... sad.gif
Lejto
jakie mini dvd?
bim2
No takie przenośne, z ekranikiem. W sam raz do auta, do podróży. Ekran ma funkcję wejścia. No ale moja karta graficzna jakoś nie chce wysłać obrazu ;/ Mini dvd jest od Peekton, ale nie moge znaleźć nazwy modelu. To zresztą niewazne, bo jak mówie na tym samym kablu playstation 3 działało, a komputer nie chce.

Dobra, conieco zdążyłem doczytać, ale jesli ktoś ma jakieś pojęcie to prosiłbym o upewnienie mnie.

Więc, kabel do dvd, to jeden duży jack (większy niż te głośnikowe) a po drugiej stronie chinch oraz S-Video. Z tego co zdążyłem przeczytać, CVBS to nic innego jak chinch, więc pewnie tylko przez niego sygnał "wejdzie". Dodam własnie, że PS3 podłączałem przez chincha, a nie s-video. Jak widać, chyba to robi różnice. Mam zamiar kupić przełączkę i popróbować. Jednak i tak proszę dać znać, jak ktoś się w temacie orientuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.