bim2
19.03.2009, 13:47:17
Posiadam nVidie 9800 GT z 2 złączami DVI oraz jednym S-VIDEO. Podłączyłem monitor na DVI przez dołączoną przejściówkę na D-SUB i ładnie śmiga. Podłączyłem później S-VIDEO do mini dvd, wybrałem opcję Cvbs Input, wszedłem w opcje nVidi na komputerze i nie chce wykryć mi drugiego ekranu. nawet rygorystyczne wykrywanie nic nie daje... Ma ktoś jakieś pomysły?
Mini dvd jest ok, PS3 pod nim śmiga...
bim2
19.03.2009, 14:36:26
No takie przenośne, z ekranikiem. W sam raz do auta, do podróży. Ekran ma funkcję wejścia. No ale moja karta graficzna jakoś nie chce wysłać obrazu ;/ Mini dvd jest od Peekton, ale nie moge znaleźć nazwy modelu. To zresztą niewazne, bo jak mówie na tym samym kablu playstation 3 działało, a komputer nie chce.
Dobra, conieco zdążyłem doczytać, ale jesli ktoś ma jakieś pojęcie to prosiłbym o upewnienie mnie.
Więc, kabel do dvd, to jeden duży jack (większy niż te głośnikowe) a po drugiej stronie chinch oraz S-Video. Z tego co zdążyłem przeczytać, CVBS to nic innego jak chinch, więc pewnie tylko przez niego sygnał "wejdzie". Dodam własnie, że PS3 podłączałem przez chincha, a nie s-video. Jak widać, chyba to robi różnice. Mam zamiar kupić przełączkę i popróbować. Jednak i tak proszę dać znać, jak ktoś się w temacie orientuje.