Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Laptop 12 cali lub 13 cali
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Piotrwusek
Witam

Zastanawiam się jaki wybrać notebook.

Moje wymogi:
- 12 cali lub 13 cali

Zależy mi na długości żywotności na baterii

Posiadacie lub znacie jakieś ciekawe modele?

chciałbym na nim osiągnąć minimum 4h pracy baterii ale gdzie takiego znajdę?
.radex
MacBook.
erix
.radex, taaa... Dla fanatyków może ok. Ale jak chcesz używać po ludzku... http://www.youtube.com/watch?v=_hnOCUkbix0

Cytat
chciałbym na nim osiągnąć minimum 4h pracy baterii ale gdzie takiego znajdę?

Netbooki na Intel Atom, np. MSI Wind.
mls
Cytat(erix @ 19.03.2009, 22:38:58 ) *
.radex, taaa... Dla fanatyków może ok.

A wypraszam sobie. Widzę, że nikłe pojęcie o makach masz. I o makowym społeczeństwie.

A do autora wątku - również polecam MacBooka, na początek wystarczy podstawowa 13". Spokojnie do 4-5h dociągniesz, i to aktywnie korzystając z Wi-Fi.
bregovic
Tjah, jako posiadacz i aktywny użyszkodnik Mac'a, powiedziałbym że to zależy od twojego docelowego użytku przyszłościowego komputera. Jeśli przedewszystkim developerka i trochę grafiki, to możesz równie dobrze od razu zainwestować w MacBooka. 4h bez najmniejszych problemów. Oczywiście, maców nie kupuje się dla komponentów, tylko dla stylu życia i użytkowania. Więc jeśli cię nie stać lub nie chcesz zmieniać stylu, mozna znaleźć ciekawe alternatywy w świecie windowsa. Osobiście polecam IBM/Lenovo - mam z nimi świetne, wieloletnie doświdczenie.
bełdzio
Cytat(erix @ 19.03.2009, 22:38:58 ) *
Netbooki na Intel Atom, np. MSI Wind.

tudziez eee 1000he trzymajacy ponad 12h :-) tyle ze netbooki to 10", ale i tak milo smile.gif
Piotrwusek
zgodze sie ze MacBook to fajny sprzet jednak moja kompatybilosc z tymi urzadzeniami ma sie miernie. Chcialbym narazie jakas 12 cali jak znajde cos ciekawego a jesli nie to nc 10

nie zgodze sie z tym ze jak ktos nie ma MacBooka jest skazany na Microsoft
bim2
A ja przypomnę, że temat o laptopach, nie o Windows/Apple smile.gif Bo zaczyna trochę zbaczać z tematu.

Kiedyś na allegro widziałem za 400zł przywoitego 12 calowego lapka, ale nie pamiętam ani modelu ani długości trzymania bateri, jednakże możesz i tam poszukać.

PS. Nie lubię ludzi mówiących Microsit, Microshajs itd. Nie podobają Ci się produkty MS, nie korzystaj, ale nie trzeba od razu przekształcać nazw firm na obraźliwe smile.gif Trochę kultury, bo MS jednak dużo porządnego zrobił, a to że gdzieniegdzie noga mu się podwinęła to już inna bajka. ;P
Piotrwusek
a możecie mi powiedzieć jakieś coś o tych netbokach

nc10 vs nc20

który lepszy itp
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.