Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z DirectX
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Woolf
Witam.

Otóż mam problem z Directx'em. Otwieram samorozpakowujące się archiwum SFX CAB z bibliotekami directx'a. Potem uruchamiam plik DXSETUP.exe . Instalacja wykonuje się w ułamku sekundy...
Druga sprawa, odinstalowałem go i zainstalowałem go ponownie. Teraz podczas instalacji wyskakuje mi błąd
Cytat
Wystąpił wewnętrzny błąd systemu. Sprawdź plik DXError.log i DirectX.log w folderze Windows, aby rozpoznać problem.

Co mam robić?

Pozdrawiam.
phpion
Tak na chłopski rozum to bym rozpoczął od wykonania sugestii:
Cytat
Sprawdź plik DXError.log i DirectX.log w folderze Windows, aby rozpoznać problem.

smile.gif
erix
Cytat
Otwieram samorozpakowujące się archiwum SFX CAB z bibliotekami directx'a. Potem uruchamiam plik DXSETUP.exe . Instalacja wykonuje się w ułamku sekundy...

Nie podałeś, jaki system. Jeśli WXP, to robisz tak:
  1. Ściągnij DirectX Uninstaller, przygotuj sobie płytkę z systemem. To przywróci fabryczną wersję bibliotek.
  2. Potem pobierasz najnowszą wersję DirectX, najlepiej redist (kilkadziesiąt MiB) i instalujesz.
Woolf
Tak, mam xp'eka.
Wiedziałem, że pewnie będę musiał coś ściągać. Skoro to kilkadziesiąt MiB, to będzie mi się directx ściągać cały dzień. :/ Nie polecam iPlusa! To najgorszy internet jaki widziałem i miałem...
No nic, mówi się trudno, muszę ściągać.
Dzięki.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.