Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowy - Sklep internetowy - CMS
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
dejmon
Witam wszystkich. snitch.gif

Jestem nowy na forum. Chciałbym zrealizować dla nas wszystkich projekt darmowego sklepu internetowego na licencji open source.

Proszę o wasze pomysły. Jakie funkcje powinien zawierać Wasz wymarzony sklep. Będzie potrzebna jakaś fajna nazwa i logo.

Wszystkich chętnych zapraszam do współpracy. Kontakt ze mną:
E-mail : studioplayer@o2.pl
GG : 3508161 - bywam naprawdę rzadko
tel. : 691 156 260
grzana12
Ostatnimi czasy sam zabrałem się za pisanie takiego sklepu na własne potrzeby. Opieram wszysko na Zend Framework, MySQL, Smarty, jQuery.

Może gdyby się zebrała jakaś większa grupka osób to można by zrobić jakiś projekt pod patronatem PHP.pl biggrin.gif
Xs3non
Według mnie to ocena produktu jak i komentarze

to te z ważniejszych ...
dejmon
Dziękuje za komentarze i czekam na więcej pomysłów. Prace posuwają się powali, ale do przodu winksmiley.jpg .

Pozdrawiam
:Damian
luki100011
Przyjrzyj te darmowe na rynku i wybierz z nich to co najlepsze i najbardziej potrzebne ....... a i tak znajdzie się ktoś który stwierdzi że to jest niepotrzebne a lepsze by było to.
kajzur
1. Powiadomienia na email, potwierdzenia itp - żeby wszystko było w miarę bezpieczne.
2. Funkcjonalny search, możliwość grupowania wyszukanych przedmiotów wg ceny, oceny itp, najlepiej bez przeładowania strony.
3. Dla serwera - jakiś cache.. Typu jpcache.
4. Jakiś przejrzysty plik konfiguracyjny winksmiley.jpg
5. Komentowanie, ocenianie produktów.

smile.gif
dejmon
Dzięki za trafne pomysły. Oczywiście wszyscy pomysłodawcy dostaną wersję beta do przetestowania. Robię ten sklepik w wolnych chwilach, więc pierwszej bety spodziewam się w maju smile.gif Chętnych beta testerów proszę o podanie maili na forum lub wysłać mi wiadomość na moją skrzynkę.
rozny
ciekawą funkcją jest wyświetlanie powiązanych produktów. coś na zasadzie "zobacz również" wyświetlające miniaturki spokrewnionych produktów na stronie z wybranym produktem.

pomyśl też nad funkcją prezentacji produktów, tak żeby klient mógł sobie wybrać czy chce oglądać listę obrazek+opis, sam opis lub sam duży obrazek.

na pewno ważne jest by zupełnie oddzielić warstwę layoutu od kodu strony, pomyśleć nad wsparciem dla templatek.

no i przede wszystkim panel administracyjny dla ludzi, a nie dla robotów. prosty, czytelny, nie zmuszający do przekopywania się przez 500 stron zanim cokolwiek się ustawi.

pozdrawiam i życzę powodzenia winksmiley.jpg
vokiel
Najlepiej zrobić wpierw projekt, rozrysować sobie to ładnie, a dopiero potem kodować. Czasem dodanie niewielkiej funkcjonalności powoduje, że trzeba przepisać sporo kodu, a i baze przebudować.

1. Ostatnio ogladane
2. Bestsellery (najwyzej oceniane)
3. Ktoś kto kupił ten towar kupił także i ten i ten itd
4. Promocja dnia
5. Wyprzedaz
6. Nowosci w ofercie
7. Zestawy
8. Kody premiowe
9. Program lojalnosciowy
10. Powiadomienia o zmianach ceny produktu
11. Dodawanie do koszyka przez drag&drop
prohol
1. System rabatow indywidualnie dla klienta/grupy klientow
2. System rozszezen ( np jak w joomli)
blazejwiecha
I jak tam skleik sobie radzi questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
wzioł bym go na testy ... zamierzam otworzyć taki sklepik i nie byłoby problemem mieć go na tym beta. Przy okazji testować . Pozdrawiam i daj znać ////

co do pomysłów polecam TinyMCE dodać biggrin.gif by móc ładnie edytować sobie wedle uznania tekst sprzedawanych towarów
przemol88
Ja posłużyłem się sklepem już napisanym presto, na www.radiokom.pl/sklep i myślę że nawet nieźle wyszło
Szydło
Ten sklepik to już skończony questionmark.gif Z przyjemnością bym go przetestował.
rugby
O jejku! Po co wynajdywać koło od nowa? Mało jest opensource'owych projektów sklepów?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.