Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Smużenie - monitor lcd - pytanie
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
aleo
Witam

Mam pytanie czy to norma , że jeśli w monitorze lcd ustawimy rozdzielczość inna od zalecanej obraz będzie taki trochę "dziwny" . Tzn pierwszy raz widzę na lcd smugi odświeżania winksmiley.jpg .

Mój monitor to Asus VW 193D
sztosz
Tak, obraz będzie po prostu gorszy. LCD to zupełnie inny sposób wyświetlania obrazu od CRT. Ja jak siadam do LCD na pierwszy rzut oka widzę że rozdziałka nie jest natywna. Ale samo smużenie przy innych niż natywna rozdziałka... z tym się chyba nie spotkałem. O jakim typie smużenia piszesz? Mówisz o tych poziomych liniach, jakby góra ekranu wyświetlała inną klatkę niż dół ekranu? Czy o np. śladzie myszki na poszczególnych pixelach, po których "jechała" przed chwilą mysz? Jeśli to pierwsze to zdarza mi się to ale tylko w grach kiedy mam wyłączoną synchronizację pionową, nigdy w programach nie korzystających z Direct3D/OpenGL. Jeśli to drugie to nie zmiana rozdzielczości nie powinna mieć znaczenia.

Napisz więcej o swoim problemie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.