Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: LightBox (Lightwindow) wywoływany przez actionscript2
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
moominek
Witam 

Mam problem stworzyłem na potrzeby klienta ładny top wraz z menu w flashu (AS2) i klienta zarzyczył sobie aby jeden z buttonów wywoływał lighboxa (używam bibliotek lightwindow) z pewną grafiką. 

Nie wiem w jaki sposób wywołać tego lighboxa z menu we flashu.

Poszukałem troche i dowiedziełem sie że można to zrealizować za pomoca AS2 i Javascriptu.

Kod to flasha podpięty pod button:

Kod
</P><P>on (release){<BR>  getURL ("javascript:startWindow();");<BR>}<BR><BR></P><P>

przykładowy kod w Javascripcie umiszczony na stronie pomiędzy znacznikami <head>

Kod
<BR> <script type=”text/javascript”><BR>function startWindow(){<BR>myLightWindow.activateWindow({<BR>       href: 'http://stickmanlabs.com/images/kevin_vegas.jpg', <BR>       title: 'Waiting for the show to start in Las Vegas', <BR>       author: 'Jazzmatt', <BR>       caption: 'Mmmmmm Margaritas! And yes, this is me...', <BR>       left: 300<BR>});<BR><BR>}<BR></script> <BR><BR>

Kod javascript to kod prosto od autora LightWindow ale niestety nie działa mi razem z flashem :/ Może macie jakis pomysłquestionmark.gif
zbig
Witam !
Spróbuj flash.external.ExternalInterface do wywołania JS z Flasha.
Niestety nie jestem pewien czy dziala juz w Operze

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.