Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kohana wraz z xajaxem i smarty
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jajcarzd1
Witam

Przymierzam się do wybrania jakiegoś frameworka. Naczytałem się tu na forum już masę tematów dotyczących wybrania odpowiedniego. Każdy ma swoje zdanie. W każdym razie nie oto tutaj chodzi. Stwierdziłem że chyba wybiorę Kohana, ale teraz zasadnicze pytanie czy jest mozliwość zintegrowania biblioteki xajaxowej a także templaków smarty ? O ile jeśli chodzi o smarty to coś tam w sieci znalazłem o tyle jeśli chodzi o xajaxa to już mało co widzę zarówno po forach kohana, xajaxa jak i w ogóle. Próbował ktoś to skutecznie integrować ?

Be wdzięczny za info.
bełdzio
Smarki dzialaja ok - ewentualnie potrzebne sa drobne zmiany zeby dzialalo dobrze z najnowsza wersja, a co do xajax to za wiele nie powiem bo korzystam z jQuery smile.gif ale na upartego zawsze mozna poswiecic troche czasu i samemu podpiac pod kohane smile.gif
netvalue
Jeśli chodzi o Smarty to, integracja bez problemu. Xajaxa nie praktykowałem ale w sieci jest kilka tutków.
jajcarzd1
Cytat(bełdzio @ 20.04.2009, 15:17:27 ) *
a co do xajax to za wiele nie powiem bo korzystam z jQuery smile.gif

No jeśli chodzi o jquery to czasem tez korzystam ale do typowych zastosowań javascriptowych, jakieś galerie itp więc pewnie o ten temat też zahaczę. Natomiast co do xajaxa to jako że przymierzam się do wybrania kohana to nie chciałbym od razu mordować z integracją xajaxową jeśli ktoś tego za bardzo wcześniej nie robił i w razie jeśli będe miał problemy to za bardzo nikt mi nie pomoże.

Cytat(netvalue @ 20.04.2009, 15:37:22 ) *
Xajaxa nie praktykowałem ale w sieci jest kilka tutków.

No na kilka wpisów opisujących integrację też trafiłem, ale przy każdym jakieś tam problemy się pojawiły więc nie chciałbym zacząc używać jakiegoś rozwiązania, które potem okaże się np. mało uniwersalne i nie bedzie pracować pod jakąś przeglądarką albo coś w tym stylu. Dlatego pytam ludzi oblatach w tym frameworku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.