Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obrazek w tablice 2 wymiarowa
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deirathe
Jak mam wczytac obraz bmp do tablicy dwu wymiarowej w sensie do 3 bo kazdy jeden kanal do osobnej, tak zebym mogl na obrazie wykonywac dzialania matematyczne?
erix
http://bytes.com/groups/php/3033-there-bmp-support-gd

Potem wyciągnąć kolory RGB przy pomocy funkcji GD, to chyba nie problem. winksmiley.jpg
deirathe
Ok, dzieki pomecze, poprostu nigdy tego nie robilem w PHP tongue.gif i nawet nie wiedzialem czy jest mozliwosc GD przegladalem ale nie zauwazylem czegos takiego. Jeszcze raz dzieki

KUrde chyba glupi jestem :/ nie moge wyciagnac ej tablicy: Jezeli obraz ma 10x20 px to powinienem dostac 3 tablice RGB o 10 kolumach i 30 wierszach z wartoscia od 0-255 a ja mam jakies krzaki :/
erix
Bo nie dostaniesz. winksmiley.jpg

imagecolorat" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i jedziesz pętelką piksel po pikselu. Innego wyjścia nie masz.
deirathe
Dzieki jeszcze raz. Na dzis mi juz starczy pytan betonow tongue.gif moze poczytam wiecej o budowie bmpkow poki co dobre i tyle smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.