Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] cookies w js
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Zajec
Mam stronkę z rozwijanymi działami w menu oraz skryptem który zapamiętuje każde rozwinięcie. W praktyce wygląda to tak, że wraz z każdym rozsunięciem/zwinięciem któregoś działu jest zapisywane odpowiednie ciasteczko. Potem w php przy otwieraniu strony sprawdzam te ciasteczka i od razu rozsuwam odpowiednie działy. Wszystko działa pięknie, ale tylko pod Operą. W IE nie zapisuje mi tych cookies. Używam czegoś takiego:
Kod
function zmiana(zm) {

if (document.getElementById(zm).style.display == "none")

{

document.getElementById(zm).style.display = "";

document.cookie=zm+"=";

}

else {

document.getElementById(zm).style.display = "none";

document.cookie=zm+"=none";

}

}

Kod
<a href="javascript:zmiana('a')">ogólne</a><br>

<div id="a" class=menu>

<a href="index.php?co=start">

start

</a><br>

<a href="index.php?co=stop">

stop

</a><br>

</div>

Czy coś tu zrobiłem źle? Mógłby ktoś pomóc?
wassago
php P. => ECMAScript
Zajec
Długo nikt nie odpowiadał, więc zedytowałem post doklejając jeszcze troszkę kodu, z nadziją że tym razem ktoś się tu czegoś doszuka.
Proszę ? :wink:
FiDO
Sprobuj takiego kodu:
Kod
function setCookie(nazwa, wartosc, dniwaznosci)

{

var dataWygasniecia = new Date();

dataWygasniecia.setTime(dataWygasniecia.getTime() + (dniwaznosci * 24 * 60 * 60 * 1000));

document.cookie = nazwa + "=" + escape(wartosc) +

((dniwaznosci == null) ? "" : "; expires=" + dataWygasniecia.toGMTString());

}
Zajec
Mój błąd. To wszystko nie działa z zupełnie innej przyczyny.
Otóż buduję stronę, która jest dostępna pod adresem http://www.nelderim.org/ . Domena została wykupiona w onecie, a oni nas dziwnie wciskają w jakąś ramkę. Jeżeli ktoś (IE) wejdzie na w/w adres to ciasteczka które zostaną "stworzone" są nie do pobrania. Jeśli wejdę pod adres ramki czyli http://www.gwrota.com/uonelderim/ i wtedy strona zapisze sobie jakieś ciasteczko - nie ma problemów z pobraniem go. Opera przechodzi od razu pod adres z ramki i w ten sposób ciasteczka działają.
Czy z TYM problemem mógłby jeszcze ktoś mi pomóc? Jeśli coś wyjaśniłem niewystarczająco jasno to mówcie :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.