Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana]Rozszerzanie klasy ORM_Iterator
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
S_Olewniczak
Czy jest możliwość napisania własnej klasy iterującej wiersze w tabeli dziedziczącej od ORM_Iterator, której zadaniem byłoby dodawanie znaczników <tr></tr> pomiędzy każdym wierszem pobranym z tabeli w bazie danych.
skowron-line
Możesz napisać sobie helpera
http://docs.kohanaphp.com/general/helpers
S_Olewniczak
A rozwiązanie tego w ten sposób jaki napisałem w pierwszym poście jest proste, czy raczej zawiłe?
skowron-line
Cytat(S_Olewniczak @ 12.06.2009, 14:46:11 ) *
A rozwiązanie tego w ten sposób jaki napisałem w pierwszym poście jest proste, czy raczej zawiłe?

Jest proste ale niepotrzebne. Po co Ci to tak naprawde questionmark.gif W czym Ci to ułatwi życie.
S_Olewniczak
Może podasz mi inne rozwiązanie mojego problemu, niż mój pomysł. Sytuacja prezentuje się mniej więcej w ten sposób. Tworzę moduł służący do wybierania danych z bazy i prezentowania ich w postaci tabelarycznej. W większości przypadków chcę objąć każdy wiersz w znaczniki <tr></tr>, lecz czasami to nie wystarcza. Wyobraźmy sobie tabelkę z polem critic_time. Chcę aby moja klasa wyświetlała na czerwono wszystkie pola w których dzisiaj>critic_time. Wtedy mógł bym za pomoćą jednej zmiennej określić odpowiednią klasę iteratora dziedziczącego od ORM_Iterator, dla uzyskania odpowiedniego efektu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.