Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z lytebox w ie, w ff dziala
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
johnnyjp
hej. mam taki kod:

1. <link rel="stylesheet" href="js/lytebox.css" type="text/css" media="screen" />
  2. <script src="js/lytebox.js" type="text/javascript"></script>
  3. function pokaz() {
  4. myLytebox = new LyteBox();
  5. var myStartFrame = document.getElementById("intro");
  6. myLytebox.start(myStartFrame, false, true);
  7. }
  8. </head>
  9. <body onLoad="javascript:pokaz()">
  10.  
  11. <a href="javascript:pokaz()" >KLIK</a>
  12. <br /><br />
  13. <a id="intro" href="http://www.google.com" rel="lyteframe" title="Search Google" rev="width: 700px; height: 500px; scrolling: yes;">Google Search</a>
  14.  
  15.  
  16. </body>
  17. </html>

chodzi o to, zeby okienko lyteboxa pojawialo sie przy wejsciu na strone. pod ff mi to dziala, natomiast pod ie mam taki kod bledu:

1. Szczegóły błędu na stronie sieci Web
  2.  
  3. Agent użytkownika: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Win64; x64; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; SLCC2; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)
  4. Sygnatura czasowa: Mon, 15 Jun 2009 09:05:07 UTC
  5.  
  6.  
  7. Wiadomość: 'this.imageArray[...].1' jest pusty lub nie jest obiektem
  8. Wiersz: 465
  9. Znak: 2
  10. Kod: 0
  11. Identyfikator URI: file:///C:/Users/Jasiek/Desktop/v6/js/lytebox.js

co dziwne, po wywolaniu tej funkcji przez klikniecie linku z onClick="pokaz()", bledow nie ma!

tutaj mozecie pobrac spakowany plik http://odsiebie.com/pokaz/3556271---76d9.html

prosze, pomozcie, bo to cholernie wazne, musze oddac dzis strone do klienta, a tylko ten drobiazg nie chce mi dzialac!

no, pomoze ktos?

ktos pomoze?
erix
Powiem to tak: nie dziwię się, że olewają...

Nie dość, że nie szanujesz naszego czasu, to podbijasz temat...
johnnyjp
o co Ci chodzi? niby czego ja nie szanuje? niby czemu mam nie podbijac? cholernie mi sie spieszy, bo terminy mnie gonia i musze miec to zrobione na wczoraj. niektorzy nie robia w php dla przyjemnosci, widzisz, to jest np moja praca. wiec pobdijam znowu. ktos ma juz jakis pomysl?
erix
Cytat
o co Ci chodzi? niby czego ja nie szanuje?

Bo zamiast wrzucić gdzieś działające wrzucasz na hosting, który uniemożliwia odpalenie bezpośrednie. Myślisz, że każdy ma czas, aby otworzyć, przeklikać przez serwis, ściągnąć, rozpakować i jeszcze przejrzeć? Są jeszcze inni na tym forum, którzy się bardziej postarali.

Cytat
niektorzy nie robia w php dla przyjemnosci, widzisz, to jest np moja praca.

Widzisz, Ty otrzymasz wynagrodzenie za pracę, a nikt z nas nie. Skoro to Twoja praca, to powinieneś chyba wiedzieć, jak ją wykonywać, nie? A że źle ustawiłeś sobie deadline'y, to już nie wina użytkowników.

I widocznie mam rację, skoro nikt nie zainteresował się tematem; Forumowicze, to nie helpdesk, odrobina szacunku dla siebie nawzajem.

Cytat
niby czemu mam nie podbijac?

Gdyż jest to nie fair wobec pozostałych użytkowników, którzy się bardziej postarali z opisaniem problemów i nie wykorzystują każdego jako kozła ofiarnego.

Nikt nie będzie za Ciebie wykonywał Twoich obowiązków. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.