Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Embedowanie flasha za pomocą SWFObject
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Yacho
Embeduję Flasha za pomocą SWFObject.

We flashu jest menu dynamiczne - niestety SWFObject wymaga parametru height który u mnie siłą rzeczy jest zmienny - chciałbym aby flash sam dostosował swój rizmiar do danych które ma w środku...

Ustawienie height na 100% zasadniczo nie działa pod FF z przyczyn mi niezrozumiałych.

Strona zamiesszczona tu jakby ktoś chciał podejrzeć dom/css : http://yacho.gigaweb.pl/szkolenia/szczegoly/23
erix
Cytat
We flashu jest menu dynamiczne - niestety SWFObject wymaga parametru height który u mnie siłą rzeczy jest zmienny - chciałbym aby flash sam dostosował swój rizmiar do danych które ma w środku...

Musisz podać wysokość, czy tego chcesz, czy nie.

Jedyne rozwiązanie: rozbicie menu na kilka obiektów (np. przez zmienną w parametrach przekazujesz URL i tekst pozycji) albo pomiar wysokości całego menu w animacji i przesłanie jej do dokumentu, który przez JS dostroi wysokość.
Yacho
OK - tak właśnie myślałem - o ile z JS w bólach sobie poradzę to zostawia mnie jak flash mozę przekazać zmienną do JS ?
erix
getURL
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.