Chciałbym przesłać wszystkie dane z dowolnego formularza do pliku .php - załadować ten plik do odpowiedniej warstwy o odpowiednim id=substance.
W chwili obecnej mam coś takiego:
kod js:
<?php function save($name){ var Data = $("#substance #"+$name).formToArray(); alert(Data); $("#substance").html('cierpliwości... wczytuję dane'); $.ajax({ type: "GET", url: $name+".php", data: {save:'1',arrData:Data}, dataType: "html", success: function(data) { $("#substance").html(data); } })} ?>
niby działa ale w jaki sposób wyświetlić odpowiednie pola arrData w pliku wynikowym?
$_GET['arrData'] zwraca mi [object Object]
to samo tyczy się alertu wyświetla trzy razy [object Object]
jak to ugryźć najlepiej, szukałem kombinowałem ale dzisiaj jest tak ciepło i w dodatku niedziela... no i coś mi nie wychodzi....

...........................
oki troche popłynąłem....
Już wiem jak przesłać wszystkie zmienne z formularza ale............
gdy mam coś takiego:....
<?php <script type="text/javascript"> // wait for the DOM to be loaded $(document).ready(function() { $('#substance #u_default').ajaxForm({ target: '#substance', type: 'GET' }); }); </script> ?>
a formularz o id=u_default w warstwie id=substance
to wszystko pięknie działa
Problem pojawia się natomiat gdy ten formularz do warstwy id=substance ładuje się dopiero po kliknięciu i wykonaniu funkcji:
<?php function loadsubstance($name){ $("#substance").html('cierpliwości... wczytuję dane dla '+$name); $.ajax({ type: "GET", url: $name+".php", data: {}, dataType: "html", success: function(data) { $("#substance").html(data); } })} ?>
jak się do tego odwołać? gdzie umieścić funkcję ajaxForm()?
...
prawdę mówiąc to tego typu problem pojawia mi się juz nie pierwszy raz i nie rozwiązałem go odkąd zacząłem interesować się ajaxem :/
pomocy! proszę!...
......................................................
W sumie to się nie dziwie że nikt nie odpisał....
zrobiłem to w ten sposób:
<?php function loadsubstance($name){ $("#substance").html('cierpliwości... wczytuję dane dla '+$name); $.ajax({ type: "GET", url: $name+".php", data: {}, dataType: "html", success: function(data) { $("#substance").html(data); $('#'+$name).ajaxForm({target: '#substance',type: 'GET'}); } })} ?>