Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS]
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
przemsi
Witam kolegów mam mały problem i nie wiem jak się z nim uporać
Mam listę rozwijalna i po wybraniu jakiegoś elementu ukrywam pola formularza
Po ponownym wybraniu z listy innej opcji pola formularza wracają ale jak wysyłam formularz nie tworzą się zmienne , wydaje mi się że to coś z JS
A oto moje bazgi:

Funkcja która pokazuje i ukrywa pola
Kod
// funkcja pobiera dane z formularza obiektuA w nowej realizacji , jesli jest nowy włącza pola miasto i ulica itp
function hideObA(str)
  {
  if (str.value=='new')
    {
    document.getElementById('ulObA').innerHTML='<TD>Ulica</TD><TD><INPUT type=\"text\" maxlength=\"50\" size=\"30\" name="obAulica"></TD>';
    document.getElementById('miatoObA').innerHTML='<TD>Miasto</TD><TD><INPUT type="text" maxlength="50" size="30" name="obAmiasto"></TD>';
    document.getElementById('na1ObA').innerHTML='<TD>Nazwa</TD><TD><INPUT type=\"text\" maxlength=\"50\" size=\"30\" name=\"obAnazwa\" /></TD>';
    document.getElementById('na2ObA').innerHTML='<TD>Nazwa Opcj.</TD><TD><INPUT type="text" maxlength="50" size="30" name="obAnazwa2"></TD>';
    document.getElementById('notObA').innerHTML='<TD>Notatka.</TD><TD><TEXTAREA style="width:80%;" rows="4" name="obAnotatka"></TEXTAREA></TD>';
//     alert(str.value);
    }
  else
    {
    document.getElementById('ulObA').innerHTML='';
    document.getElementById('miatoObA').innerHTML='';
    document.getElementById('na1ObA').innerHTML='';
    document.getElementById('na2ObA').innerHTML='';
    document.getElementById('notObA').innerHTML='';
    }

return true;      
  }

a php robi mi pole które ma się ukrywać
  1. <?php
  2. $bbb1='<INPUT type="text" maxlength="50" size="30" name="obAnazwa"></INPUT>';
  3. echo <TR id="na1ObA">'.$bab1.'</TR>;
  4. ?>

i wywoływanie funcji
  1. <?php
  2. $ba1='<SELECT name="ob_A_ID" onchange="hideObA(this); return true;" id="obA"><optgroup label="=============="><OPTION value="new">NOWY</OPTION><OPTION value="0">BRAK</OPTION></optgroup>';
  3. ?>

wszystko prawie działa , pole się chowa i pokazuje po wyborze z "Brak" na "Nowy" i na odwrót

Po przeskoczeniu do nowej strony zmienna php $_POST['obAnazwa'] nie istnieje , jednak jeśli załaduję stronkę i nie aktywuje funkcji JS za pomocą zmiany opcji z listy czyli czyste php , to zmienna istnieje

Bym był wdzięczny za pomoc
erix
A nie możesz wciskać danych do sesji za pierwszym razem...?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.