Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Firefox 3.5.2 zawiesza się przy dużej ilości checkboxów
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
slawo123
Witam, ostatnio zaktualizowałem mojego FF do najnowszej wersji i odtego czasu przeglądarka ta się zawiesza na stronie gdzie znajduje się około 1000 pól typu checkbox. Zaniepokoiło mnie to bo strona należy do mnie a tutaj taki psikus .
Dodam tylko że na innych przeglądarkach wszystko działa poprawnie, na starym FF (3.0) też działa poprawnie. Po usunięciu ze strony tych pól checkbox problem już nie występuje. U 5 innych osób to samo...

Dla zademonstrowania problemu stworzyłem skrypcik znajdujący się pod adresem http://slawo.pl/test.php?i=3000

Po załadowaniu strony i kilkukrotnym przesunięciu scrollbara FF łapie straszną zawiechę i muszę zakończyć jego proces.

Czy u was jest podobnie i czy może wiecie jak można temu zaradzić?
wookieb
Rzeczywiście nie za ciekawie to wygląda. A rozwiązaniem jest paginacji tych linków. Nie sądzę żeby było potrzebne użytkownikowi 1000 na raz. Ewentualnie, możesz dodać jakąś ajaxową wyszukiwarkę linków i wyświetlisz tylko te które, są potrzebne.
slawo123
Stronicowanie wydaje się chyba być jedynym słusznym rozwiązaniem. Przy około 500 wierszach tabeli można jeszcze w miarę płynnie nawigować...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.