230005
4.09.2009, 14:36:46
Problem jak sądzę dość nietypowy - za pomocą js muszę umieścić plik w tablicy, w której przeglądarka przechowuje pliki dołączane polem input file i przesłać go na serwer. Da się coś takiego osiągnąć? Pliki oczywiście nie mogą być dołączane w "normalny" sposób.
230005
4.09.2009, 14:53:07
Napisałem komponent do joomli i zrobiłem to źle, bo nie korzystałem z joomlowego frameworka. Że komponent dość złożony, a termin mam na poniedziałek, to nie zdążę go przepisać. Co za tym idzie nie mogę w swoim komponencie używać jce. Klient ma mieć możliwość dodawanie przez edytor, prócz tekstu, także plików. Edytor nie ma wbudowanego uploadera (korzystam z tinymce - uploader jest płatny, więc ta opcja odpada). Zdjęcia, czy flashe oczywiście w polu się pojawiają, ale (co logiczne) nie są wysyłane na serwer. Wymyśliłem więc że przed naciśnięciem submita js będę przeszukiwał zawartość pola edytora w poszukiwaniu plików i wrzucał to do tablicy, którą php widzi jako $_FILES. Coś takiego jest w ogóle możliwe?
No rozwiązanie tu będzie na pewno obejściem. Ja bym widział to tak - każde żadanie = token, który wrzucasz do sesji, uploadujesz ten plik jak tylko chcesz pamiętając o tokenie i wpisaniu nazw do sesji adekwatnie do tokena, potem przy zapisie puszczasz sprawdzanie tokena+plików.
A przy tym ostatnim możesz dopisać nazwy po prostu do tablicy
$_FILES, ale nie ręczę, czy
move_uploaded_file zadziała, jak powinno.
230005
4.09.2009, 15:15:17
Dobra, problem sam się rozwiązał, bez wrzucania plików. Na przyszłość mam nauczkę żeby korzystać z frameworka jak każą

.