zdzichupl
6.10.2009, 03:05:05
Witam!
na stronie
Phatfusion jest umieszczone jak zaokrąglić rogi używając Mootools. Niestety opis jak użyć skryptu jest dla mnie zbyt lakoniczny. Nie znam JavaScriptu (a właściwie to znam w stopniu minimalnym). Czy któryś z kolegów / koleżanek mógłby mi opisać bardziej po ludzku jak użyć tego narzędzia? (tzn krok po kroku co gdzie wpisać) i jak zrobić, żeby zaokrąglone rogi były przypisane do elementu klasy, a nie id?
Dzięki
vokiel
6.10.2009, 09:16:38
Ściągnij sobie roundedcorners.zip, rozpakuj, w index.htm masz wszystko napisane jak zrobić, gotowy przykład...
zdzichupl
6.10.2009, 16:21:10
OK. Trochę informacji.
Pobrany plik roundedcorners.zip i odpalony przykład index.htm nie działa.
brak scieżki ../utils/textResizeDetector.js i samego pliku textResizeDetector.js (prawdę mówiąc nie wiedziałem ze jest potrzebny :-|
brak scieżki ../imagemenu/images/abstract.jpg i zdjęcia abstract.jpg . OK teraz jestem mądrzejszy, uzupełniłem brakujące pliki i prawie działa (prawie robi wielką różnicę).
Krótki napis otoczony ładnym okrągłym pudełkiem korzysta z 4 gifów każdy z jednym zaokrąglonym rogiem. Hmmm jak zrobię sobie gify z rogami nie potrzebuję wtedy automatu do zaokrąglania.
Zdjęcie ładnie zaokrąglone tylko zmiana parametru radius: 20 nie daje zadowalających efektów (ująłem to bardzo dyplomatycznie), ale być może trzeba coś jeszcze zmienić, żeby działało.
A teraz moja prośba. Czy ktoś z większym doświadczeniem niż ja mógłby przetestować to u siebie?
Oczywiście nie wykluczam też wersji, że jestem totalnym głąbem i wystarczy tylko coś pozmieniać, żeby działało OK.
Dzięki
Zdzichu