Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] autocomplete
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
jarre1987
Cześć, mam dziwny problem dotyczący autocomplete. Otóż po załączeniu jQuery i poprawnym zainstalowaniu pluginu sfFormExtraPlugin nie działa mi autocomplete. Oto mój formularz:

1.  
  2. $this->widgetSchema['club'] = new sfWidgetFormPropelChoice(array('model' => 'TpClub', 'criteria' => TpClubPeer::getAllActiveClubs(), 'order_by' => array('name', 'asc')));
  3.  
  4. $this->widgetSchema['club']->setOption('renderer_class', 'sfWidgetFormPropelJQueryAutocompleter');
  5. $this->widgetSchema['club']->setOption('renderer_options', array('model' => 'TpClub', 'url' => $this->getOption('url')));
  6.  
  7. $this->validatorSchema['club'] = new sfValidatorPropelChoice(array('model' => 'TpClub', 'criteria' => TpClubPeer::getAllActiveClubs()));
  8.  

Formularz dziedziczy z klasy sfForm. W bazie, w modelu TpClub juz mam wpisane pozycje. Po wpisaniu pierwszej litery wpisanych pozycji nawet nie wyswietla sie lista. Nie mam pojęcia co jest grane..
destroyerr
Czy przeszukałeś to forum aby znaleźć rozwiązanie? Jeśli tak, to zapomniałeś nam napisać co mówi Twój firebug. Nie wiadomo czy zapytanie jest wysyłane i czy aplikacja się nie wysypuje. Nie wiemy też czy jest zapytanie wysyłane pop poprawny url. Sprawdź co jest nie tak i jak nie dasz rady tego naprawić wtedy pytaj dalej.
jarre1987
Cytat(destroyerr @ 4.12.2009, 20:02:59 ) *
Czy przeszukałeś to forum aby znaleźć rozwiązanie? Jeśli tak, to zapomniałeś nam napisać co mówi Twój firebug. Nie wiadomo czy zapytanie jest wysyłane i czy aplikacja się nie wysypuje. Nie wiemy też czy jest zapytanie wysyłane pop poprawny url. Sprawdź co jest nie tak i jak nie dasz rady tego naprawić wtedy pytaj dalej.

sprawdziłem wszystko przez firebug: okazuje się, że wysypuje się w miejscu, gdzie ma wysłać obiekt xhr.send(s.data) linijka 3633. Czyli to oznacza, że zapytanie nie może być wysłane do serwera ? Jeżeli tak, to gdzie mam szukać rozwiązania ?
wiewiorek
Destroyerr niemal każda Twoja wypowiedź w tym dziale jest na tym samym chamskim poziomie, skoro nikt Ci jeszcze nie zwrócił uwagi to ja to robię, i robię to publicznie. Szanuj innych użytkowników, przestań pisać z pozycji pana i władcy. Już w tym temacie pokazałeś swoją bezczelność:
Temat: Symfony problem z routingiem
Proponuję abyś w każdym temacie na tym forum pisał: "Przeszukaj dokumentację, forum, google" - na pewno w ten sposób pomożesz wielu osobom. Skąd wiesz, że one nie szukały ? Na pewno 99% z nich szukało i nie znalazło, co nie oznacza, że podobny temat już się kiedyś nie pojawił. Nie każdy od razu wpisuje odpowiednie frazy dające porządne rezultaty.
Dlaczego na anglojęzycznych forach nie ma tego typu wypowiedzi jak Twoje ? Dlaczego natomiast tego typu zachowania jak Twoje są na polskich forach powszechne ? Czy na prawdę musisz zachowywać się w ten sposób ? Szanuj ludzi, pomagaj innym, ale nie pokazuj swojej wyższości.
Czy zastanowiłeś się jak musiała się poczuć ta osoba, której napisałeś: "Przeszukałeś forum i przeczytałeś dokumentację? Nic Ci to nie dało? To sobie to odpuść. Chcesz, to mogę Ci od razu wszystko napisać, dla mnie lepiej, mniejsza (lub głupsza) konkurencja." questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.