Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w cookies
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
sejgo
Witam

Mam mianowicie mały problem wzgledem cookies

czy jest mozliwe zapisanie ciasteczka w taki sposob majac strone test.pl
a w nim plik index.php a w nim kod do zapisywania ciasteczka

i po uruchomieniu pliku zapisuje mi cookies w przegladarce

i tutaj mam problem

o ktory prosze o pomoc jak jest to mozliwe

chciałbym zeby wygladalo to tak ze uruchamiajac plik index.php ze strony test.pl

zapisuje mi ciasteczko ale pod inna domene(host) np: dom.pl

czy jest to mozliwe jak tak to w jaki sposob mozna to zrobic
icetique
Cytat
For security reasons, the cookie is accepted only if the server is a member of the domain specified by the domain string.

Bezpośrednio prawdopodobnie nie można (ze względów bezpieczeństwa), ale można sposobem.

W przypadku, gdy dom.pl to Twoja domena zrób np. niewidoczne iframe, które ładuje stronę z dom.pl np. ciasteczko.php i to w nim umieść kod tworzący cookie.
Pawel_W
Cytat(icetique @ 1.01.2010, 20:46:31 ) *
Bezpośrednio prawdopodobnie nie można (ze względów bezpieczeństwa), ale można sposobem.

W przypadku, gdy dom.pl to Twoja domena zrób np. niewidoczne iframe, które ładuje stronę z dom.pl np. ciasteczko.php i to w nim umieść kod tworzący cookie.

równie dobrze można użyć curl itp.

EDIT:
@down
rzeczywiście, zapomniałem o tym winksmiley.jpg
icetique
Cytat
równie dobrze można użyć curl itp.

Jeśli użyjemy curl to cookie nie powstanie po stronie klienta tylko po stronie serwera pośredniczącego (w tym przypadku test.pl), bo to on wywołuje stronę dom.pl, a nie klient. O ile w ogóle to cookie powstanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.