Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JQUERY] Schowanie div'a o określonej szerokości
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
gg1985
Witam,

Jak odnieść się do diva znając tylko jego parametr CSS? Np. coś na wzór

$('div[height=10]')

?
fleshgrinder
z div[height] sie chyba nie da, bo ten atrybut musialby byc zdefioniowany w elemencie, nie w CSS.. pozostaje petla:

1. $('div').each(function() {
  2. if($(this).css('height') === [szukana wysokosc]) {
  3. $(this).hide();
  4. break;
  5. }
  6. });
gg1985
Nie, rozwiązanie z eachem na pewno nie jest wydajne.
fleshgrinder
nie jest, ale czy jesli jQuery musialoby zrobic dokladnie te sama robote, z tym ze bylaby do tego jedna komenda, robiloby to jakas roznice? smile.gif

wydaje mi sie, ze jesli nie masz wprost podanego id, klasy, czy jakiegokolwiek innego atrybutu, a jedynie jakas wlasciwosc CSS nadana bezposrednio (style=""), to jedynym wyjsciem bedzie pobieranie kazdego kolejnego diva i sprawdzanie tej wlasciwosci.

ew. przychodzi mi na mysl cos takiego: przy tworzeniu elementu lub nadawniu mu wysokosci, dodaj mu odpowiednia klase, np. <div class="costam cotam height10"></div>, a pozniej juz standardowo wyszukuj za pomoca jQuery $('.height10'). niezbyt to piekne, ale byc moze wydajniejsze winksmiley.jpg
gg1985
Cytat(fleshgrinder @ 11.01.2010, 12:45:11 ) *
ew. przychodzi mi na mysl cos takiego: przy tworzeniu elementu lub nadawniu mu wysokosci, dodaj mu odpowiednia klase, np. <div class="costam cotam height10"></div>, a pozniej juz standardowo wyszukuj za pomoca jQuery $('.height10'). niezbyt to piekne, ale byc moze wydajniejsze winksmiley.jpg

A kto Ci powiedział, że ja tworzę ten element? On już jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.