Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawdzanie glosowania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rakoo
Witam.
Zastanawiam sie jak zrobic taki gadzet, aby ktos przechodzac z mojej strony na inna (bedaca toplista) i glosujac a niej dostawal u mnie jakies punkty.
Da sie to jakos zautamtyzowac aby moja strona wiedziala ze ktos kliknal cos na innej?

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc smile.gif
zleek
Jezeli ktos ma dostawac punkty za samo przejscie z Twojej strony na topliste to nie ma problemu. Wystarczy link do toplisty zmienic, aby prowadzil do skryptu bedacego na twojej stronie. Skrypt ten doda uzytkownikowi odpowiednia ilosc punktow a nastepnie przekieruje go na strone toplisty.
Jezeli natomiast punkty mialyby byc dodawane u ciebie dopiero po zaglosowaniu na twoja strone, to tylko takie cos musi byc wdrozone w mechanizmie toplisty.
thek
No chyba, że zna dokładny link głosowania i jako linku użyje konkretnie tegoż. Na zasadzie podepnięcia nie strony głównej toplisty, ale konkretnego linka, będącego głosem na witrynę. Wtedy ma dość dużą pewność, że przejście wygeneruje głos, a tym samym może dać punkty tej osobie.
rakoo
Chyba wiem o co chodzi.

Ostatnio ludzie na portalu nasza-klasa zaczeli nabierac sie na cos w stylu "doladowania za darmo" i bedac zalogowanym na naszej klasie i majac otworzona inna strone wystarczy ze klikali sam przycisk wyslij z ukrytymi zmiennymi, a na sledziku pojawiala sie kolejna reklama - takie cos na zasadzie robaka troche smile.gif

Ciekawe czy to zadziala z toplistami tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.