Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ładowanie DIV 'on fly'
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
paxton
Witam

Podczas tworzenia projektu zatrzymałem się na jednej funkcji która musi zostać użyta.

Posiadam siatkę DIV'ow, tzn. ~500 kwadratow na stronie, szef pragnie aby można nimi było ruszać jak Google maps, z samym ruszaniem jeszcze dużego problemu nie ma ale jak maja się ładować następne po dojściu do końca? Kompletnie nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Uzywam jQuery.
erix
No tutaj pozostaje czysta matematyka. winksmiley.jpg

Jeśli przesuwasz w prawo, to masz liczbę pikseli niewidocznych, z tym że są one na minusie. Dodajesz szerokość pola widzenia (do offsetu; oczywiście do w. bezwzględnej) i jeśli przekroczy to szerokość, wtedy dodajesz następne i zwiększasz odpowiednio szerokość.

Tak samo z wysokością.
paxton
To wiem smile.gif Znalazlem plugin do jquery ktory umozliwia ruszanie divem jak mapa w google maps, nawet zwraca wartosci podczas ruszania, lecz jak mam dodac nowe divy jesli wygladaja one tak:

<div class="album" id="a1"></div><div class="album" id="a2"></div><div class="album" id="a3"></div>
<div class="album" id="a4"></div><div class="album" id="a5"></div><div class="album" id="a6"></div>

I tak ma leciec w nie skonczonosc.
erix
No raczej bez podzielenia na wiersze się nie obejdzie... Przynajmniej moim zdaniem - będzie ciężko Ci się odnosić.
paxton
Mógłby mnie ktoś nakierować jak by to zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.