Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy można podłączyć dwa kompy, pod jeden monitor?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
thomson89
Witam!

Czy można podłączyć dwa kompy, pod jeden monitor? Co jest potrzebne? Jaki monitor jaki sprzęt?
strife
Hej,

Myślę, że można to zrobić w przypadku w którym monitor posiada dwa wyjścia, np. posiadając monitor który ma DVI i analogowe wyjście, możesz w łatwy sposób podpiąć jeden monitor pod dwa komputery, a potem tylko jednym kliknięciem w monitorze przenosić się z komputera na komputer.

Pozdrawiam.
magnus
Dokładnie tak mam zrobione - jeden komp podłączony przez DVI a drugi przez analog.
A w przypadku monitora z jednym tylko wejściem być może można kupić przełącznik taki jak do portów LPT do przełączania między dwoma drukarkami. O ile oczywiście można taki w ogóle dostać winksmiley.jpg No i dodatkowy kabel.
Trawka
Taki przełącznik nazywa się KVM (poza monitorem można mieć także jedna klawiaturę i myszkę do dwóch komputerów) i można go dostać w prawie każdym komputerowym. Pomiędzy komputerami przełącza się wtedy kombinacją klawiszy.
kwiateusz
albo sprawić sobie odpowiedni monitor (wersja burżujska), np moj ma 4 wejscia: dvi, vga, s-video i composite, i pomiedzy wejsciami przelacza dedykowany przycisk na obudowie smile.gif
wookieb
Cytat(kwiateusz @ 17.01.2010, 22:52:44 ) *
albo sprawić sobie odpowiedni monitor (wersja burżujska), np moj ma 4 wejscia: dvi, vga, s-video i composite, i pomiedzy wejsciami przelacza dedykowany przycisk na obudowie smile.gif

Dobrze, że takich kobiet nie ma tongue.gif

A ta przejsciówka która jest na wynikach, które podałem nie jest wystarczająca?
thomson89
http://photos04.allegroimg.pl/photos/orygi...11/42/885114239

Takie coś znalazłem na allegro za 13,70zł. I teraz mam takie pytanie: kable wychodzące są po bokach, a wejścia "na szczycie". Z tego co widzę to po bokach są wyjścia żeńskie? Będę więc potrzebował kable od tego KVM do kompa z jednej strony żeński a z drugiej męski, taka przedłużka?

nitr0
Jeżeli chodzi o PS/2 są kable do przełączników, z dwóch stron żęńskie.

http://allegro.pl/item887365155_d6_kable_d...z_klaw_1_5.html

Przedłużacz to przedłużacz.
b77proof
jest coś takiego jak rozdzielacz

rozdzielasz albo sygnał z komputera na 2 monitory albo 2 komputery na 1 monitor
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.